A. Fetisovas niršta: „Esu tikras, kad tai būtų Eurolygos pabaigos pradžia“ (V. Gomelskio komentaras)

A. Fetisovas niršta: „Esu tikras, kad tai būtų Eurolygos pabaigos pradžia“ (V. Gomelskio komentaras)

Rusijos žurnalistas Artiomas Komarovas praneša, kad Eurolygos vadovybė ieško būdų, kaip be finansinių nuostolių iš Maskvos CSKA atimti Eurolygos A licenciją.



Tam lyga jau pasamdė teisininkų įmonę, siekdama surasti teisinių priežasčių tokiam veiksmui įgyvendinti.

Apie tai pasisakytė nusprendė garsus rusų krepšinio analitikas bei komentatorius Vladimiras Gomelskis

„Ar įmanoma Eurolygai atimti iš CSKA A licenciją? Visai realu. Dabar sunku kalbėti apie pasekmės, kurios būtų, jei taip atsitiktų“, - rašė V. Gomelskis.


Tuo metu buvęs garsus Rusijos krepšininkas Andrejus Fetisovas įsitikinęs, kad Eurolyga nedrįs atimti licencijos iš CSKA.

„Tai būtų niekšiškas Eurolygos sprendimas. CSKA yra nuolatinis finalo ketverto dalyvis, daug metų lojalus šios organizacijos dalyvis bei vienas iš lygos įkūrėjų. Ir dabar viskas bus užmiršta? Taip lengvai? Esu tikras, kad tai būtų Eurolygos pabaigos pradžia“, - kalbėjo A. Fetisovas.

Primename, kad anksčiau „EuroHoops“ rašė, kad Eurolyga nori, bet negali vienašališkai nutraukti kontrakto su CSKA, nes joje nėra „force majeure“ (pvz., karo konflikto) punkto.

Tai reiškia, kad CSKA ir toliau pilnavertiškai dalyvaus visuose Eurolygos posėdžiuose bei turės savo balsą.

Visos A licencijos turinčios komandos 2015 metais sudarė dešimties metų kontraktą. Šis sutartis galios iki 2025 metų, tad sutarties nutraukimas gali kainoti milijoninius nuostolius Eurolygos organizacijai.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: