V. Gomelskis: „A. Sabonis nėra rusofobas“

V. Gomelskis: „A. Sabonis nėra rusofobas“

Balandžio 22 d. Kaune iškilmingai paminėtas Lietuvos krepšinio šimtmetis, kuriame pagerbtos ryškiausios šalies krepšinio žvaigždės. Tarp svečių buvo ir Arvydas Sabonis.



Lietuvos krepšinio legenda pasisakė, ar mato galimybę Lietuvai dar kadanors žaisti su Rusija, A. Sabonis buvo griežtas.

„Tai, kas čia vyksta, aš neįsivaizduoju, kaip galima išgydyti tas žaizdas. Mes jau atsisakėme. Mes visada kažkur pirmi bandome daryti, kol kažkas susiprotėja. Visi žiūrime žinias, matome, kas vyksta, turime savo nuomones. Laikas parodys, kaip viskas bus, tačiau svarbu, kad Ukraina laimėtų“, - teigė A. Sabonis.

Praėjus beveik trims savaitėms, apie tai pasisakyti nusprendė teroristinės šalies krepšinio analitikas bei komentatorius Vladimiras Gomelskis.


Garsiojo SSRS rinktinės trenerio ir Seulo olimpiados laimėtojo Aleksandro Gomelskio sūnus nemano, kad A. Sabonis yra rusofobas.

„Arvydą Sabonį pažįstu daug metų. Žinau jo charakterį ir asmenybę. Noriu tikėti, kad toks padorus jis liko ir dabar, tačiau galima ir klysti. Viskas priklauso nuo informacijos, kurią jis dabar gauna. Kiek žinau, rusofobas Sabonis niekada nebuvo. Jis nėra rusofobas. Jo pareiškime nieko blogo nematau. Sabas kalbėjo apie tai, kokios galimybės Rusijos komandoms grįžti į Eurolygą“, - pareiškė V. Gomelskis.

V. Gomelskis taip pat sulaukė klausimo, ar teko bendrauti su Ukrainoje esančiais Aleksandru Volkovu bei Stanislavu Medvedenka.

„Nematau tikslo dabar skambinti jiems, nes skiriasi mūsų požiūris dėl daugelio klausimų. Su Stanislavu niekada nebuvome artimi, o su Volkovu tikiuosi ateityje susitikti ir pabendrauti. Kiek žinau, dabar Volkovas yra išvykęs iš Ukrainos“, - rėžė V. Gomelskis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: