„Ryto Balsas“: „Ilgai lauktas pusfinalio etapas prasideda jau šiandien“

„Ryto Balsas“: „Ilgai lauktas pusfinalio etapas prasideda jau šiandien“

FIBA nuotr.

„Betsafe-LKL“ čempionatas – dar žingsneliu arčiau kulminacijos. Penktadienio vakarą prasidės pirmenybių pusfinalio etapas, kuriame keturios geriausios turnyro ekipos rungsis serijose iki trijų pergalių.



Pirmieji savo pusfinalį pradės Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių-7bet“ krepšininkai.

Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Ilgai lauktas pusfinalio etapas prasideda jau šiandien.


Vilniaus Rytas namuose pradeda seriją su po dešimtmečio į ketvertą grįžusiais varžovais iš Šiaulių. Šį sezoną prieš geltonai juodus vilniečiai žaidė 4 mačus, visus juos laimėjo, bet pažvelkime į Saulės miesto komandą išsamiau.

Visi 4 mačai buvo laimėti, o labiau pavargti teko tik KMT turnyro mūšyje dėl 3 vietos, kur akivaizdu Ryto motyvacija nebuvo aukščiausio lygio ir pirmajame sezono mače, kuomet po 3 kėlinių vilniečiai pirmavo 21 tašku, bet paskutinę minutę pranašumas buvo sumenkęs iki minimalaus. Kiti du mačai laimėti 12 ir 33 taškų skirtumu.

Antano Sireikos auklėtiniai žaidžia krepšinį, kuris anot trenerio pirmiausia turi patikti žiūrovams, greitas krepšinis paremtas tritaškiais metimais, dažnai akcentuojamas pirmasis perdavimas į priekį jau skuodžiančiam puolėjui. Gynyba neretai būna nustumiama į antrą planą, Rytas vidutiniškai rinko po 86 taškus per tarpusavio mačus.

Laisvas, į puolimą orientuotas šiauliečių žaidimas yra palankus Rytui, kurie ir patys nevengia žaisti greitai pasitaikius net mažiausiai progai, o daryti tą prieš ne itin organizuotą Šiaulių gynybą sekasi iš ties gerai. Lyginant komandų gynybinį potencialą matomas ryškiausias skirtumas tarp komandų. Jei esant gerai dienai Šiauliai gali nenusileisti vilniečiams puolimo talentu, tai savoje aikštės pusėje Rytas atrodo žymiai drausmingesnė ir daugiau talento tam turinti komanda.

Tarpusavio rungtynėse statistiškai pavojingiausi varžovų žaidėjai buvo Jonathanas Elmore‘as, vidurio puolėjas Giedrius Staniulis ir snaiperis Eimantas Stankevičius. Tiesa, pastaruoju metu įspūdingą formą demonstruoja Martynas Varnas, puolime itin pavojingas yra iš Ukrainos atvykęs Issufas Sannonas,  o Jarvis Williams turės neutralizuoti į save panašų žaidimą žaidžiantį Isaiah Armwoodą, o visam šiam paradui diriguoja iš naujo A. Sireikos komandoje atgimęs įžaidėjas Donatas Sabeckis.

Šiauliai ketvirtfinalio etape užtikrintai susitvarkė su Jonavos klubu, taip parodydami, jog yra varžovas, kurį būtina gerbti, o kas atsitinka, kai varžovo neįvertini jau matėme Alytuje. Jeep arena privalo šiandien būti kuo pilnesnė ir padėti komandai galingai startuoti šioje serijoje. Tad, vilniečiai, pirmyn į areną!“, - rašė „Ryto Balsas“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: