„Žalgirio“ fanai apie R. Šmitą: „Vėl „Žalgiris“ lipa ant latviško grėblio?“

„Žalgirio“ fanai apie R. Šmitą: „Vėl „Žalgiris“ lipa ant latviško grėblio?“

Barcelona, LKL ir Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ priekinę liniją kitą sezoną sustiprins Latvijos rinktinės aukštaūgis Rolandas Šmitas. Su praėjusią savaitę 27-ąjį gimtadienį šventusiu 207 cm ūgio krepšininku pasirašyta dvejų metų sutartis.



Pastaruosius ketverius metus R.Šmitas rungtyniavo Barselonos „FC Barcelona“ komandoje, su kuria du sezonus iš eilės žengė į Eurolygos finalo ketverto varžybas.

Universalus, sunkiojo krašto puolėjo ir „centro“ pozicijose galintis žaisti latvis Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamoje komandoje kildavo nuo suolo ir buvo Eurolygos naudingiausiu žaidėju pripažinto Nikola Mirotičiaus dubleriu, o kartais rungtyniaudavo ir vidurio puolėju.

Po šios žinios „Žalgirio“ aistruoliai socialiniame tinkle esančioje oficialioje komandos paskyroje pasidalijo savo mintimis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Manau labai geras papildymas vietoje Pauliaus. Kovingas, agresyvus ketvirtas numeris“, - rašė Mindaugas.

„O tikslas bus neiškristi iš Eurolygos? “, - komentavo Mindaugas.

„Atvyksta žaidėjas iš Barcos su pilna motyvacijos įrodyti savo vertę, bet dauguma ekspertų jau nurašinėja. Aš manau reikėtų pasidžiaugti, kad imami žaidėjai kurie turi kažką įrodyti, o ne visokie nuvaryti arkliai“, - teigė fanas Eivydas.

„Dabar atrodo gerai, sezonu metu pamatysime“, - rėžė Arnoldas.

„Taip ir nesupratau, ką jis Barselonoje veikė, nieko nuostabaus, kad nelabai ką Barca ir pasiekė“, - savo mintis išdėstė Rokas.

„Geras pirkinys, nors skeptikų ir nemažai. Bet juk dauguma ir šnekam, kad reikia jaunų,piką pasiekusių žaidėjų, tai Šmitas būtent toks. Ir neturi jis kažkokios didelės traumų istorijos, didelių atletinių savybių, gerai po lenta stumdosi. EL lygio žaidėjas be kalbų, turėtų būti vienas iš Žalgirio lyderių. Tik tikiuosi, kad sutartyje yra normali išpirka, nes reikia pagaliau išmokti ir uždirbti iš žaidėjų“, - mintimis dalinosi Darius.

„Vėl Žalgiris lipa ant latviško grėblio?“, - rėžė Viktoras.


„Tikiu, kad Žalgiryje gerai užjudės latviukas. Juodadarbis, kuris abiejose aikštės pusėse nebus skylė. Manau gali daugeli nustebinti ir proveržio sezoną Žalgiryje sužaisti. Palaikau“, - rašė Antanas.

„Ar bus geras, ar ne, priklausys nuo Maksvyčio. Jei mokės išnaudoti, bus gerai, jei ne - bus blogai“, - komentavo Aras.

„Prisižiūrėjo vaikai Moneke dėjimų highlights'u, tai ir verkia dabar, kad Šmitą paėmė, o ne Moneke. Neabejotinai Šaras pats rekomendavo Žalgiriui Šmitą ir neabejotinai Žalgiriui čia yra labai geras pirkinys“, - teigė fanas Giedrius.


„Šaras viliojo Šmitą į Žalgirį jau nuo 2018 metų, jis ne senis koks, kad žaidimo kreivė žemyn eitų, atsiminkit, kad čia ir Jankūnas dabar dirba bei į savo poziciją rinkosi įpėdinį, aišku, ir su Šaru pasitaręs, manau, kad jo įtaka dar ir paties latvio apsisprendimui, visgi ir Baskonia bei Valencia ne šiaip akiratyje turėjo, o buvo pasiūlymus pateikę“, - savo mintis išdėstė Viktoras.

„Malonu matyt, kaip žais, bus aišku sezono metu“, - mintimis dalinosi Brigita.

Ispanijos čempionate R.Šmitas pelnydavo po 5,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio iš toli atakuodamas 35,3 proc. taiklumu. Eurolygoje jo statistiniai rodikliai buvo panašūs – po 4,4 taško ir po 3,1 atkovoto kamuolio per vidutiniškai aikštėje praleidžiamų 15 minučių.


Valmieroje gimęs R.Šmitas, būdamas 16 metų, išvyko į Ispaniją ir profesionalo karjerą pradėjo Fuenlabrados klubo sistemoje. Rungtyniaudamas Fuenlabradoje 2016–2017 m. sezone R.Šmitas buvo pripažintas geriausiu jaunu Europos taurės žaidėju ir taip atkreipė Barselonos klubo dėmesį.

R.Šmitas rungtyniavo visų amžių Latvijos jaunimo rinktinėse, o nacionalinėje vyrų komandoje debiutavo 2014 m. būdamas vos 19-os.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: