„Žalgirio“ fanai apie K. Hayesą: „Prieš topinių komandų aukštaūgius bus sunku“

„Žalgirio“ fanai apie K. Hayesą: „Prieš topinių komandų aukštaūgius bus sunku“

LKL ir stopkadras nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda baigė formuoti aukštaūgių gretas. Artėjančiame sezone priekinę liniją cementuos 25 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas Kevarriusas Hayesas.



Atletiškumu ir gera gynyba garsėjantis amerikietis su Kauno klubu pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“.

K. Hayesas Kaune pakeis su komanda atsisveikinantį Joffrey Lauvergne‘ą, kuris „Žalgiryje“ rungtyniavo pastaruosius du sezonus.

Po šios žinios „Žalgirio“ aistruoliai socialiniame tinkle esančioje oficialioje komandos paskyroje pasidalijo savo mintimis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Tai prieš sezoną Žalgirio sudėtis popieriuje kietai atrodo nebe pirmą kartą. Bet vadyba stengiasi, pagaliau rimtas treneris, o kaip bus greitai pamatysim. Visi sergam už Žalgiriuką“, - rašė Jonas.

„Laukiam dar vieno gynėjo, nes kitaip bus liūdna“, - komentavo Algis.

„Sveikas atvykęs! Tikimasi gero žaidimo ir reikalingumo komandai“, - džiaugėsi Brigita.

„Sudetis labai idomi, tokia kokios norejo Maksvytis - atletiska, jauna ir motyvuota komanda. Universalus ir keliose pozicijose galintys puolime ir gynyboj zaisti zaidejai duos kovos ir Eurolygoj bei LKL. Belieka sulaukt sezono pradzios ir matysim kas gausis“, - teigė fanas Kęstutis.

„Oj dabar apie vasaros lygą kalbėsit,nu bet kas iš jos,tai neparodo tikrojo žaidėjo lygio. Tiesiog supraskit kad šių metų Žalgirio komandos kaikurie žaidėjai yra juodadarbiai,ir būtent sunkiu darbų jie pateko į Komandą buvo ganetinai geri abiejuose aikštelės pusėse, Hayes geras gynyboje youtubei scoutingo video galit pasižiūrėt, puolime taip pat įneš naudos, Šmits be reikalo Barcelonoje nebūtų buvęs,Šaras norėjo jį pasilikti,taip pat gynyboj geras jis,o dėl mažų skaičių puolime supraskit kad Barcelonoj jis niekad nebuvo nei pirmą,nei antrą opciją puolime, neblogai pataiko iš tritaškio,yra atletiškai gerai krauna į kaše, Butkevičius gali greit bėgti į puolimą,gerai gynasi, mes gynyboje labai sustiprėjom, Evansas aukštas ganetinai Įžaidėjas kuris taip pat gerai gynasi, žinant kad jis nežaidė pernai pagrindinėje roleje ten Maccabi, aišku į starto penketą patekdavo, bet ten viskas aplink Žičičių ir Wilbekiną sukdavosi,o jis turėjo atsiminkit solidžią statistiką eurolygoje,ko jus nepatenkinti? Jei jau taip nepatinka,sumeskit pinigų Žalgiriui ekspertai nusipirks kažką geriau. Bet su tokių biudžėtu nelendant į skolas, šį Žalgirio komandą yra tikrai gerą, beje atsiminkit kad jie ko reiks Žalgirio gretas sezono metu galės papildyt žaidėjas“, - rėžė Kristupas.

„O tai gynėjų reiškia grandis dar nėra suformuota? Na bent iš čia galima taip spręsti“, - savo mintis išdėstė Tomas.

„Šita sudėtis manau pastatys į vieta nevykėliu komanda ir žibutės sekantį pavasary tikrai nepražys!“, - rašė Laimutis.


„Gera sudėtis, šiemet bus daug geresni rezultatai negu pernai“, - komentavo Mantas.

„Vertinkite jį, jis yra puikus krepšininkas. Jis pasiekė puikių dalykų su Bursaspor ekipa“, - linkėjo turkas Ciharas.

„9 išėjo 6 atėjo. Aišku ne žaidėjų kiekyje esmė, bet jau dabar paveiksle nesimato kas mes tritaškius. Labai nesinorėtų, kad po 8 turų nesėkmingų, pradėtume ieškoti toj vietoj pastiprinimo, nes traukinys jau būna paleistas ir prasideda išskaičiavimai ir sėkmės laukimas“, - teigė fanas Edgaras.


„Jei gynėjų linija gerai judės, Šmits duos tą ko visi tikisi, tai blogai nebus, bet apie top 8 nėra ko svaigti, jei užims 10-12 vietas, bus labai geras rezultatas“, - rėžė Giedrius.

„Prieš topinių komandų aukštaūgius bus sunku, bet prieš antros lentelės pusės komandas turėtų užtekti“, - savo mintis išdėstė Arnoldas.

„Svarbu kad būtų geriau nei praeitame sezone, o visą kitą išgyvensim“, - mintimis dalinosi Romanas.


Praėjusiame sezone K.Hayesas rungtyniavo Bursos „Frutti Extra“ komandoje. Ši Turkijos ekipa puikiai pasirodė Europos taurės varžybose, kurioje nukeliavo iki finalo. Aštuntfinalyje „Frutti Extra“ iš Europos taurės eliminavo turnyro favoritu laikytą Belgrado „Partizan“ klubą.

Starto penkete rungtynes pradėdavęs vidurio puolėjas Europos taurėje per mačą rinkdavo po 9 taškus ir 7 atkovotus kamuolius bei dar įspūdingesnius rodiklius demonstruodavo gynyboje: pagal perimtus kamuolius (po 1,5) ir blokus (po 1,1) jis buvo tarp penkių geriausių Europos taurės žaidėjų.

Turkijos čempionate K.Hayeso statistika buvo panaši: vidutiniškai po 9,7 taško, po 6,1 atkovoto kamuolio ir po 1,4 bloko (antras rezultatas lygoje) per rungtynes.


K.Hayesas turi ir Eurolygos patirties – 2020–2021 m. sezone jis rungtyniavo Vilerbano ASVEL komandoje.

Metais anksčiau profesionalo karjerą Europoje amerikietis pradėjo Kantu „Acqua S.Bernardo“ ekipoje ir Italijos lygoje pirmavo pagal blokuotus metimus (po 2,6 bloko per rungtynes).

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: