V. Gomelskis mano, kad „Žalgiris“ nėra svarbi Eurolygos ekipa (Pasisakė apie sankcijas Rusijai)

V. Gomelskis mano, kad „Žalgiris“ nėra svarbi Eurolygos ekipa (Pasisakė apie sankcijas Rusijai)

Zalgiris.lt nuotr.

Kaip jau rašėme, Maskvos CSKA komanda liko Eurolygos užribyje – šalies agresorės atstovė kitame sezone turės varžytis tik VTB Vieningoje lygoje.



Tuo metu garsus rusų krepšinio analitikas bei komentatorius Vladimiras Gomelskis toliau lieja ašaras dėl tokio Eurolygos sprendimo.

Pasak jo, Vakarų taikomos sankcijos Rusijai pažeidžia visus tarptautinius teisės aktus, o tai ypač kenkia Rusijos sportininkams.

„Nemėgstu kalbėti apie politiką. Nesuprantu, kodėl Vakarų kolektyvinės sankcijos yra taikomos mano šaliai. Manau, kad tai yra nesąžininga. Dauguma šių sankcijų pažeidžia visus galiojančius tarptautinius teisės aktus.


Rusijos krepšininkai ir visas Rusijos sportas yra vieni labiausiai nukentėjusių. Juk visi žinome, kad sportininkų amžius yra trumpas. Dirbtinis sportinės karjeros sustabdymas ar neleidimas žaisti aukščiausiame tarptautiniame lygyje, tai skaudžiausia, ką turi patirti mūsų sportininkai. Po šių sankcijų sportininkai gali susimąstyti apie gyvenimo krypties keitimą. Kam sportuoti ir atiduoti visą savo sveikatą, jei negali varžytis su pasaulio geriausiais atletais.

Nenoriu spėlioti, bet manau, kad CSKA greitai vėl sugrįš į Eurolygą.

Eurolygos grandai atsisakė žaisti su CSKA? O kurie klubai yra grandai? „Žalgiris“ ar „Bayern“? ar koks kitas klubas? Šie klubai nėra Eurolygos grandai ir jie nėra tokie svarbūs. Neteko girdėti tokios informacijos ir nemanau, kad Eurolygos milžinai vengia žaisti su CSKA“, - pareiškė V. Gomelskis.

Primename, kad anksčiau rusas ragino kurti naują turnyrą, kuri galėtų konkuruoti su Eurolyga.

„Jei „Gazprom“ sutiks remti turnyrą, tai per metus atlikus namų darbus būtų galima startuoti jau 2023-2024 m. sezone. Aš palaikau Maskvos CSKA vadovo Andrejaus Vatutino idėją“, - pareiškė rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: