M. Fosteris: naujasis „Ryto“ lyderis? (Apžvalga)

M. Fosteris: naujasis „Ryto“ lyderis? (Apžvalga)

FIBA nuotr.

Krepsiniozinios.lt kviečia paskaityti „INFO Krepšinis“ straipsnį apie Vilniaus „Ryto“ naujoką Marcusą Fosterį.



***

Praėjusių metų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL") čempionai Vilniaus ,,Ryto" komanda pasirašė atletiškąjį gynėją Marcu'są Fosterį.

27-erių metų 191 cm ūgio Marcu'as Fosteris praėjusį 2021-22 m. sezoną pradėjo Hjustono „Rockets“ dukterinėje komandoje ir G lygoje atstovavo „Rio Grande Valley Vipers“ klubą. Sezonui įsibėgėjus, kovo mėnesį gynėjas prisijungė prie Patrų „Promitheas“ ekipos ir Graikijos lygoje sužaidė 10 rungtynių. Gynėjas per vidutiniškai 24 minutes pelnė po 12.5 taško, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 2.7 kamuolius.


Taip pat, Amerikietis 2020 m. tarpsezoniu papildė Atėnų „Panathinaikos“ ekipą, su kuria debiutavo pajėgiausiame Europos turnyre - Eurolygoje. M.Fosteris Eurolygoje spėjo sužaisti 20 rungtynių ir rinko po 6 taškus, 1.2 atkovoto kamuolio, 1 rezultatyvų perdavimą ir 3.4 naudingumo balo. Viso sezono „Panathinaikos“ gretose neišbuvęs, vasarį persikėlė į Ankaros „Turk Telekom“ klubą, kuris varžėsi ir FIBA Čempionų lygoje.

Pradėkime nuo to, kad Marcusas Fosteris nėra tas krepšininkas, kuris pirmiausiai rinktųsi, kaip įtraukti komandos draugus ar dalintis kamuoliu.

Tikėtina, kad Amerikietis atvyksta į Mindaugo Girdžiūno vietą ir pagrindinė šio krepšininko užduotis bus susikurti progas sau individualiai ar išpildant jam skirtus derinius. Aikštelėje esant Benedekui Varadi, kuris yra komandinio stiliaus įžaidėjas ir gerai matantis aikštelę bei skirstantis kamuolius, M.Fosteris turės daug galimybių parodyti save puolime ir tikrai neretai sukels daug problemų varžovams tiek Lietuvoje tiek ir Europoje.



Tvirtu kūnu bei fiziškumu išsiskiriantis gynėjas, neretai turi pranašumą prieš savo oponentą, kas leidžia vienas prieš vieną situacijose veržiantis link krepšinio užbaigti atakas gan efektyviai.

Taip pat, krepšininkas neblogai geba užbaigti situacijas iš vidutinio nuotolio po driblingo ir praėjusiame sezone gynėjo statistika siekė 54.8% taiklumą. Dar būtina išskirti, kad esant bent menkiausiai galimybei, Fosteris iškart bėga į puolimą ir ieško lengvų taškų.

Viena iš silpnybių, kurią svarbu išskirti, yra tai, kad krepšininkas neretai nepersistengia gynyboje. Pirmuoju žingsniu praleisti oponentai priverčia komandos draugus padėti, kas atveria skyles gynyboje. Taip pat, M.Fosteris nėra patikimas metikas iš toli po driblingo.

Nors pataikymas praėjusiame sezone buvo aukštas ir siekė 39.5%, tačiau metimai iš po driblingo nėra stiprioji šio krepšininko pusė. Svarbu paminėti, kad būna situacijų, kai Amerikietis verčiau rinksis sunkų prasiveržimą ar metimą nei atliks perdavimą laisvam komandos draugui.


IŠVADA:

Tikrai solidus Vilniaus ,,Ryto" papildymas gynėjų grandyje, kuris puikiai geba susikurti progas sau bei lemiamu metu rungtynėse imtis iniciatyvos. Vilniaus klubo aistruoliai neretai turėtų išvysti efektyvius šio krepšininko epizodus puolime bei sprendimų priėmimą rungtynių pabaigose.

Taip pat, labai priklausys, kaip Vilniaus klubo trenerių štabas išnaudos šį krepšininką aikštelėje. Žinant, kad Marcusas Fosteris yra linkęs užsibūti su kamuoliu ir spręsti situacijas vienas, kad nepasikartotų praėjusių metų priešprieša tarp Ivano Buvos ir likusių komandos draugų, Giedrius Žibėnas ir jo asistentai turės atlikti svarbų darbą lipdant komandą.


Turbūt vienas iš esminių aspektų bus tai, kiek pats krepšininkas bus motyvuotas bei atsiduos komandai, kas turės didžiausią įtaką jo žaidimui bei likimui Vilniaus ,,Ryto" komandoje.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: