N. Vujčičius apie Rusijos ekipas Eurolygoje: „Neįsivaizduoju CSKA žaidžiant Kaune“

N. Vujčičius apie Rusijos ekipas Eurolygoje: „Neįsivaizduoju CSKA žaidžiant Kaune“

Karinė agresija Ukrainai stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai vis dar yra pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



Buvęs legendinis krepšininkas Nikola Vujčičius davė interviu Rusijos spaudai ir pasakė, ką galvoja apie Rusijos ekipas Eurolygoje.

„Tai yra nenuspėjama, kaip ir COVID-19 pandemija. Niekas to nesitikėjo, kol tai neįvyko. Mes negalime numatyti keletą žingsnių į priekį.

Eurolygoje rungtyniauja komandos iš devynių šalių. Santykiai tarp šalių yra skirtingi. Kai kurios šalys yra mažiau emociškai susijusios su kitomis respublikomis. Akivaizdu, kad dabar komandoms iš Lietuvos žaisti prieš CSKA ar kitas Rusijos ekipas bus labai sunku ar net neįmanoma. Įsivaizduokite, CSKA atvyksta į Kauną ir žaidžia prieš „Žalgirį“. Būtų didelis pavojus rungtynių dalyviams. Dabar sunku tai įsivaizduoti. Prisimenu, kad tos pačios problemos vienu metu buvo su Jugoslavija ir Serbija.


Dabar esame tokioje situacijoje, kad sugrįžti Rusijos klubams į Eurolygą bus labai sunku. Rusija taip pat negali garantuoti saugumo savo šalyje. Tai bus labai sunku. Manau, kad prireiks nemažai laiko, kol Rusijos komandoms bus leista vėl dalyvauti Europos turnyruose. Kalbu ne tik apie Eurolygą, bet ir apie visas kitus tarptautinius turnyrus“, - teigė N. Vujčičius.

Primename, kad N. Vujčičius 2002-2008 metais vilkėjo „Maccabi“ marškinėlius. Jis dukart tapo Eurolygos čempionu.

Buvęs krepšininkas taip pat tris kartus buvo išrinktas į geriausių žaidėjų penketuką.

N. Vujčičius Eurolygoje vidutiniškai pelnydavo po 12,7 taško, atkovodavo po 5,4 kamuolio, atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 15,9 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: