A. Bagatskis: „Liūdna, kai išsilavinę ir rimti žmonės aiškiai nesuvokia, kas vyksta Ukrainoje“

A. Bagatskis: „Liūdna, kai išsilavinę ir rimti žmonės aiškiai nesuvokia, kas vyksta Ukrainoje“

FIBA nuotr.

Buvęs Ukrainos rinktinės, o dabar „CSO Voluntari“ komandos vyr. treneris Ainaras Bagatskis pasisakė apie karą Ukrainoje.



Jis atskleidė, kad po invazijos į Ukrainą bandė klausti, ką apie karą mano jo pažįstami Rusijoje.

„Bandžiau susisiekti su keliais savo pažįstamais, bendravau su jais ir jie bandė atsiprašyti už visą šitą kilusią velniavą. Jie sakė: „Tikiuosi esi saugus“. O buvo ir tokių, kurie sakė, kad kodėl aš keliu vėjus? Juk čia yra tik krepšinis. Rusijoje krepšinis nėra tik sportas, bet tai ir dalis politikos. Visi sporto klubai: krepšinio, futbolo ledo ritulio, visi jie gyvena iš politikų pinigų, – teigė treneris. – Liūdna, kai išsilavinę ir rimti žmonės aiškiai nesuvokia, kas vyksta Ukrainoje. Ten vyksta tikras karas. Gali į vieną vietą sustatyti Hitlerį, Bin Ladeną ir Putiną bei nuspręsti, kas iš jų yra blogiausias.“

Buvęs vyriausiasis Latvijos vyrų krepšinio rinktinės treneris taip pat atskleidė, kad sukrėtė netikėtas pasiūlymas iš Rusijos komandos, į kurį atsakė be skrupulų.


„Prasidėjus karui, man rusai pasiūlė darbą. Aš tiesiog pasakiau „duokite man šautuvą ir prasieiti pro Kremlių“. Jūs išprotėjote? Kaip galite man tai siūlyti? Kol Rusija valdo diktatorius, aš ten tikrai nedirbsiu.

Agentas man iš karto sako, kad tai nėra teisingas kelias nuomonei išreikšti, tačiau jis dirba man. Jis serbas. Tai irgi atsakymas, kodėl gavau tokį pasiūlymą“, - teigė A. Bagatskis.

Primename, kad latvis 2004-2005 m. žaidė Kauno „Žalgiryje“, o 2006 m. klubą treniravo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: