„Baudos Aikštelė“ apie žaidėjus, kurie neatvyks į rinktinę: „Gyvenimas - daugiau nei krepšinis“

„Baudos Aikštelė“ apie žaidėjus, kurie neatvyks į rinktinę: „Gyvenimas - daugiau nei krepšinis“

FIBA nuotr.

Kaip jau rašėme, Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis atskleidė, jog šaliai pasaulio čempionate padėti negalės net keturi Eurolygos žaidėjai.



Tai - Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas ir Rokas Giedraitis.

Taip pat nėra aišku, ar į rinktinę atvyks Ignas Brazdeikis bei Domantas Sabonis.

Didžioji dalis krepšinio ekspertų peikė žaidėjus, kurie atsisako atvykti į Lietuvos rinktinę.


Apie tai pasisakyti nusprendė ir „Baudos Aikštelė“. Kviečiame paskaityti:

„Faktas, kad nėra smagu girdėti, jog Rinktinėje nežais Grigonis, Lekavičius, Giedraitis, Ulanovas, nors atstovauti Lietuvai daugelio suvokimu turi būti privaloma, bet aš pabandysiu įjungti kažkiek empatijos ir padėlioti argumentus kodėl jų labai smerkti nereikėtų. Spėju daug kur nesutiksit, tad padiskutuojam:

• Manau, jog nėra nė menkiausios abejonės, kad jiems Lietuva rūpi ir jie ją myli bei vertina. Tiesiog dažnu atveju savo šeimą, sveikatą ir jos ateitį vertina labiau. Sakysit, pavyzdžiui Arvydui Saboniui tai nerūpėjo sveikata, drožė rinktinėse maksimaliai. Visgi žinom kokia žiauri jo traumų istorija po to drožimo. Beje, net ir jis praleido ne vieną čempą.

• 9-10 mėnesių dauguma iš Rinktinės žaidėjų būna savo komandų lyderiai ar vedantys žaidėjai. Galima suprasti, jog aukoti 1,5 mėnesio savo poilsio ir atostogų vardan 5min žaidimo vidurkio nesinori. Supranti, kad nuo to ar tu žaisi, ar nežaisi, Rinktinės rezultatai greičiausai nesikeis. Šiuo atveju 10-12 žaidėjų vietas galėtų užimti jauni žaidėjai.

• Heroizuojama, kad senoji karta visada žaisdavo. Ne visada, praleisdavo ir šarai ir šiškos tuos čempionatus. Kuo dar skiriasi šios kartos – gerokai didesniu rungtynių krūviu, jeigu kalbame ypatingai apie Eurolygą. Sakysit, tai, kad jie po 15-20min telošia. Intensyvumas ir fiziškumas nepalyginamas, bet prie viso to dar svarbesnis aspektas yra psichologinis nuovargis. Tikiu, vemti kamuoliais norisi.

• Ulės pavyzdys rodo, kad poilsis ir geras pasiruošimas gali atnešti ne tik geriausią sezoną karjeroje, bet ir naujus įgūdžius. Lekavičius beveik du metus žaidžia be poilsio, žmona laukiasi. Plius visiems jiems 29-31 metų, tai reiškia, kad liko 1-2 geri kontraktai karjeroje. Grigonis su CSKA išvis yra vieną sezoną palaidojęs. Sakysit, ispanų milijonieriai eina ir žaidžia. Taip, ir dar gauna pinigus žaisdami už rinktinę.

• Beveik visi šitie vyrai jau Laisvos Lietuvos vaikai, kurie yra kita karta su kitokiu požiūriu, mentalitetu ir suvokimu. Jeigu homo sovieticus gyvenimo prasmė buvo darbas ir tėvynė, dabar požiūris keičiasi ir žmonės vis labiau nori gyventi dėl savęs, šeimos, kelionių, naujų potyrių, malonumų. Kodėl Šaras nesiima treniruoti Rinktinės? Jam patinka visą vasarą leisti su šeima, keliauti ir kaifuoti, ir taip metai iš metų.


• Spėčiau, kad tokiam Brazdeikiui Lietuva yra tik miglota vaikystė, nes jo gyvenimas, mentalitetas, šeima, draugai yra Kanadoje. Rinktinė, Lietuva ir Žalgiris šiuo momentu jam yra tiesiog geras karjeros boostas. Saboniui galimai ruošiamas MAX kontraktas, lieps Kingsai padirbt ant papildomų įgūdžių vasarą ir turės klausyti. Bet kokiu atveju tikiuos, kad jie abu žais. Tiesiog tų aplinkybių yra n.

Suprantama, kad gali nepatikti šitie sprendimai, bet smerkti juos už tai nebūtų teisinga. Nežinom žaidėjų sveikatos, šeimos, psichologinių niuansų. Gyvenimas gi daugiau nei krepšinis. Turėsim čempionatą be perdėtai didelių lūkesčių, bet su daug alkano jaunimo (2010 prieš akis, ane)“, - rašė „Baudos Aikštelė“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: