„Green White Boys“ pasijuokė iš „Ryto“: „Antisanitarinės sąlygos – toks sostinės klubo veidas“

„Green White Boys“ pasijuokė iš „Ryto“: „Antisanitarinės sąlygos – toks sostinės klubo veidas“

LKL nuotr.

Ketvirtadienį startuoja LKL finalo kovos, kuriame susikaus Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“.



Pirmasis serijos mačas vyks birželio 1 d. (ketvirtadienį) Kaune, antrasis – birželio 3 d. (šeštadienį) Vilniuje, trečiasis – birželio 6d. (antradienį) Kaune.

Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos numatytos birželio 8 d. (ketvirtadienį) Vilniuje ir birželio 10 d. (šeštadienį) Kaune.

Prieš šias rungtynes ištikimiausi „Žalgirio“ fanai „Green White Boys“ pasidalijo savo mintimis.

Kviečiame paskaityti:



„Prieš „Žalgirio“ ir „Ryto“ akistatas šiuo metu itin dažnai mėgstama pamatuoti klubų pinigines.

Neva  Žalgiris“ toks turtingas, o kaip jam sugeba iššūkį mesti daug kartų „biednesnis“ „Rytas“.

Visada lengva užsiimti kovojančio su kažkuo didesniu poziciją ir taip apsidrausti – esi mažesnis, bet kovoji. Vis tik norime priminti, kad taip buvo ne visada ir viską „Žalgiris“ pasiekė savo darbu, o prie to daug prisidėjo ir klubo sirgaliai.

Buvo metas, kai „Žalgiris“ žaidė senutėje Kauno sporto halėje, kurią vilniečiai pašiepiančiai vadindavo tvartu, o mūsų klubas buvo ant bankroto ribos.

Tuo metu „Žalgirio“ sirgaliai, nepaisant to, jog šalyje siautė ekonominė krizė bandė gelbėti komandą ir rinko jai pinigus. Į tai sureagavo ir „Ryto“ fanai. Tarpusavio rungtynių metu vilniečiai ėmė mėtyti centus kaip išmaldą žalgiriečiams į aikštę, o klubą treniravęs Rimas Kurtinaitis siūlė užkalti halės langus.

Laikai pasikeitė.

„Rytas“ šiuo metu yra tarsi iš namų išvarytas patėvis ir žaidžia arenos priestate, kurį tiesiog gėda rodyti žmonėms. Nuo lubų varvantis vandens kondensatas, toi toi tualetai ir antisanitarinės sąlygos – toks sostinės klubo veidas.


Atsiranda analfabetų, kurie šį angarėlį dar sugeba palyginti su tarpukario Lietuvoje pastatyta ir pirmąja specialiai krepšiniui pritaikyta Kauno sporto hale. Lyginti šalies paveldą, kuris amžiams įėjo į mūsų krepšinio istoriją, su šalies gėda reikia neeilinių sugebėjimų.

Pats Vilniaus klubas murkdosi trečiame pagal stiprumą Europos turnyre, o kai kurie jame žaidžiantys krepšininkai iš pažiūros nelabai primena profesionalių atletų.

Visa tai yra jų bėdos.


Šiuo metu mes esame galios pozicijoje. Mūsų klubas, perėjęs šiltą ir šaltą, vėl yra tapęs šalies reprezentacija. Žaidžiame arenoje, kurioje galbūt su 100 žmonių ir nėra lengva kurti maksimalaus garso, tačiau joje yra didybės ir galingumo jausmas. 15 tūkstančių skanduojanti ar dainuojanti arena nėra tas pats, kas keli šimtai balsų mažoje erdvėje.

Prie to koks šiuo metu yra „Žalgiris“ prisidedame ir visi mes. Kaip ir sunkiausiais laikais, taip ir geriausiais – būdami išvien su komanda. Kiekvienas, atėjęs į rungtynes sirgalius, padeda klubui tvirtai būti Europos elite ir neturėti lygių Lietuvoje.

Todėl ir per likusius mačus kviečiame užpildyti arenos tribūnas sklidinai ir parodyti, kokiame lygyje šiuo metu yra „Žalgiris“ ir jo palaikymas.


„Nors laikas bėga greit ir daug kas keičiasi, mes su komanda visada kartu"“, - rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: