„B Tribūna“: „Didžiausia garbė palaikyti taip žaidžiantį klubą“

„B Tribūna“: „Didžiausia garbė palaikyti taip žaidžiantį klubą“

LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) šeštadienio mūšiu Kaune paaiškėjo naujieji čempionai.



Kauno „Žalgiris“ savo arenoje po atkaklios kovos 97:87 (23:24, 23:21, 24:24, 27:18) laimėjo prieš Vilniaus „Rytą“.

Serija baigėsi rezultatu 3:2, taurę po metų pertraukos iškėlė „Žalgiris“.

Tuo metu ištikimiausi „Ryto“ fanai „B Tribūna“ pasidalijo savo mintimis apie lemiamas rungtynes.


Kviečiame paskaityti:

„Atslūgus emocijoms po finalinių rungtynių apžvelkime šią įsimintiną dieną visiems Ryto fanams bei kitiems krepšiniu besidomintiems žmonėms.

B Tribūna yra reiškinys. Reiškinys Lietuvos krepšinyje. Reiškinys Lietuvos sporte. Reiškinys Vilniaus visuomenėje. Subkultūra, kurios idėjos tapo patrauklios tūkstančiams žmonių. Matyti žmones degančiomis akimis dainuojant „Ei, Ryto fanai“ ar „Geresnio klubo“ atperka visas įdėtas pastangas į B Tribūnos judėjimą. B Tribūnos idėja, kad krepšinio komanda neturi būti organizacija bandanti iš tavo emocijų uždirbti pinigų. Tai yra struktūra vienijanti bendruomenę ir leidžianti siekti pokyčių mūsų visuomenėje, puoselėjant vertybes bei kultūrą. Ir ši idėja kuo toliau, tuo labiau plinta.

Iš tikrųjų tapo nemažu iššūkiu per dvi dienas suorganizuoti tokią didelę žmonių grupę. Iki vidurio nakties atrašinėjame į užklausas, siuntinėjame bilietus bei pamiegoję kelias valandas toliau tęsiame darbus, kad tik kuo daugiau juodai baltai raudonų galėtų palaikyti savo klubą. Didžiausias ačiū ir mūsų draugams Dzūkų tankams, kurie labai padėjo tiek eisenos, tiek pačių rungtynių metu. Masiškiausią išvyką savo istorijoje pradedame Vilniaus traukinių stotyje, kur susirenka daugiau nei 400 rytfanių. Kaune vos tik išlipus mus pasitinka Lietuvos policija, kuri liepia išskirstyti susirinkusią minią po 15 žmonių ir taip pasiekti areną, antraip sulauksime baudų dėl pažeidžiamo susirinkimų įstatymo. Abejonių, kurį variantą renkamės nėra, tad tenka prisiimti administracinę atsakomybę.

Pradedant eiseną matome, kaip iš aplinkinių gatvių plūsta raudonai apsirengę žmonės. Su stotyje laukusiais ir pakeliui prisijungusiais žmonėmis galų gale turime jau apie 600 žygiuojančių Ryto fanų. Eisenoje sudeginame šiek tiek pirotechnikos, padarome tradicinę „entradą“ arenos parkinge bei ramiai laukiame rungtynių pradžios. Arenoje, iš pradžių matome, kad rytfaniams, kaip ir praėjusį sykį išskirti du sektoriai, kraipome galvas, nes suprantame - to tikrai neužteks. Be didesnių konfliktų leidžiama prijungti dar pusantro sektoriaus. Iš viso raudona spalva nusidažo trys su puse sektoriaus - skaičiuojame, kad žmonių skaičius turėjo viršyti tūkstantį. Apie garsą ir vaizdą turbūt kalbėti neverta. To žodžiais apsakyti tiesiog neįmanoma. Ši diena daugeliui įsimins visam gyvenimui kaip dar vienas lūžis Ryto fanų bendruomenėje.

Kova aikštėje vyksta iki paskutinio prakaito lašo ir nugalėtojas paaiškėja tik paskutinę minutę. Didžiuojamės komanda ir žaidėjais už parodytą kovą ir atsidavimą aikštėje. Didžiausia garbė palaikyti taip žaidžiantį klubą. Tai Ryto dvasia, kurią tikimės nusinešime ir į ateinančius sezonus“, - rašo „B Tribūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: