Nepaisant to, kad Šaras neiškovojo Eurolygos taurės, jis išlieka „Barca“ ikona

Nepaisant to, kad Šaras neiškovojo Eurolygos taurės, jis išlieka „Barca“ ikona

Barcelona nuotr.

Trejus metus „Barcelona“ klubui vadovavęs Šarūnas Jasikevičius palieka komandą, o jo, kaip klubo legendos, statusas lieka vis dar nepaliestas, rašo Betsafesportas.lt.



Lietuvos treneris atsisveikina su savo komanda, atvedęs ją į Ispanijos lygos titulą ir finalo serijoje 3:0 įveikęs savo pagrindininį ir principinį varžovą bei neseniai Eurolygos čempioną Madrido „Real“. Šaras su „Barca“ iš viso per tris sezonus iškovojo keturis įspūdingus trofėjus, įskaitant du šalies čempionų titulus.

Tačiau šioje istorijoje yra akivaizdus ir svarbus „bet“. Nors Šarui su „Barca“ puikiai sekėsi vietiniame fronte, jis nepasiekė pagrindinio tikslo – sugrąžinti komandą į Eurolygos viršūnę, kaip tai padarė s 2003 m., kuomet iškovojo savo pirmąjį Eurolygos titulą kaip žaidėjas.

Vis dėlto Š. Jasikevičius ir jo žaidėjai priartėjo prie šio svaiginančio tikslo. Tik trūko labai nedaug.


2020-2021 m. Eurolygoje jie pirmavo reguliariojo sezono turnyrinėje lentelėje, atkrintamosiose varžybose šiaip ne taip išsikapstė prieš okupantų šalies Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą – 3:2, o tada triuškinančiame pusfinalyje tik dėl dramatiško Cory Higginso metimo nugalėjo Milano „AX Armani Exchange“.

Tačiau titulo rungtynės vyko prieš „Barcą“, nes Stambulo „Anadolu Efes“ iškovojo pirmąją karūną, įtemptose runtgynėse rezultatu – 81:86 nugalėję po to, kai Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pritrūko jėgų ir per paskutines 3 minutes jie įmetė vos 1 tašką.

Kitus du sezonus „Barca“ tik dar kartą užtvirtino savo pozicijas tarp Eurolygos sunkiasvorių, užimdama pirmąją ir antrąją vietas reguliariajame sezone, taip pat laimėdama atkrintamąsias varžybas prieš Miuncheno „Bayern“ (2022 m.) ir Kauno „Žalgirį“ (2023 m.).

Tačiau paskutiniai du iš jų, įskaitant paskutinįjį gimtajame Kaune, Jasikevičiui atnešė tik dar daugiau nusivylimo – du iš eilės pralaimėtus pusfinalius Madrido „Real“. Šių metų nesėkmė buvo ypač apmaudi, nes „Barca“ iššvaistė 9 taškų persvarą prieš pat ilgąją pertrauką, o antroje pusėje pelnė tik 24 taškus ir galiausiai išnyko kaip dūmas be didesnės kovos.

Šį kartą atrodė, kad baigėsi ne tik Š. Jasikevičiaus ir jo brangiai surinktos komandos knygos skyrius, kuris pasirodė esąs toks, nes dėl futbolo sukeltos finansinės krizės klubą jau paliko žvaigždė Nikola Mirotičius, o po to, tikėtina, paliks ir kiti daug uždirbantys žaidėjai. Tikėtina, kad dėl šių sukrėtimų Š. Jasikevičiui buvo palankus metas išvykti. Jam tikrai netrūks pasiūlymų tiek Europoje, tiek kitoje Atlanto pusėje, tačiau, kad ir kur jis pasuktų, 47-erių strategas tikrai įvertins, kas pasiteisino, o kas ne Katalonijoje.

Tiesa, didelis klausimas, ar pavyks katalonams išlaikyti Šaro nustatytus standartus. Jį pakeisiantis Rogeris Grimau vargu ar turės tokius pat išbandytus ir patikrintus talentus, kokius turėjo Jasikevičius, o naujojo trenerio patirtis dirbant su klubo jaunimu leidžia manyti, kad kitą sezoną ir vėliau vis labiau išryškės vietiniai talentai.

Tačiau kol kas, kai Jasikevičius trečią kartą palieka Palau Blaugrana klubą – du kartus kaip žaidėjas, o dabar kaip treneris – sirgalių žinutė savo stabui yra paprasta: moltes gràcies.

Betsafesportas.lt

Video rekomendacijos: