Užsieniečiai nusilenkė Lietuvos sirgaliams: „Lietuvos fanai yra pamišę“

Užsieniečiai nusilenkė Lietuvos sirgaliams: „Lietuvos fanai yra pamišę“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė sėkmingai baigė pasaulio čempionato D grupės kovas. Kazio Maksvyčio auklėtiniai nugalėjo Egipto, Meksikos ir Juodkalnijos krepšininkus ir grupėje užėmė pirmą vietą.



Antrame etape mūsiškiai kovos J grupėje, kurioje be Lietuvos ir Juodkalnijos žais JAV bei dar viena komanda, kuri užims antrąją vietą pirmojo etapo C grupėje.

Prieš sėkmingo Lietuvos rinktinės žaidimo prisideda ir į Filipinus atvykę Lietuvos krepšinio fanai. Čia jų yra bent 200, tačiau išsiskiria savo spalvomis, o 15 tūkst. vietų Manilos arenoje sirgalių skanduotės girdisi puikiai.

Mūsiškių kuriama atmosfera itin žavi užsienio žurnalistus ir turnyro organizatorius.


„Lietuvos sirgaliai yra pamišę. Jie yra iš mažos Baltijos šalies, kur gyvena daugiau nei 2 mln. žmonių. Jie skrido beveik per pusę pasaulio, kad galėtų palaikyti savo šalies komandą. Jie yra itin spalvingi, o garsas sklinda viso mačo metu. Lietuvos sirgaliai yra geriausi pasaulio čempionate“, - pareiškė JAV spauda.

„Esu sužavėtas Lietuvos sirgaliais. Jūsų entuziazmas, dvasia ir tai, ką čia atsinešė į areną susirinkę Lietuvos krepšinio gerbėjai, yra kažkas neįtikėtino“, - pareiškė Naujosios Zelandijos komentatorius.

„Keli šimtai Lietuvos aistruolių visoje arenoje. Būgnai, vėliavos, drabužiai su šalies vėliavos spalvomis, kepurės – tai yra kažkas neįtikėtina“, - kalbėjo Australijos žurnalistas.

„Man patinka Lietuvos krepšinio kultūrą. Ji yra viena geriausių pasaulyje. Arenose visada būna labai garsu. Tai labai smagi atmosfera. Aš kartais save pagaudavau, kad nebežiūriu rungtynių, o stebiu sirgalius ir klausausi jų, nors net nesuprantu, ką jie skanduoja“, - kalbėjo JAV žurnalistas.

Lietuvos sirgaliai Pasaulio čempionate (FIBA nuotr.):

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: