S. Tarakanovas pasijuokė iš lietuvių: „Bėgo nuo vilko, o užlipo ant meškos“

S. Tarakanovas pasijuokė iš lietuvių: „Bėgo nuo vilko, o užlipo ant meškos“

FIBA ir stopkadras nuotr.

Lietuvos rinktinė antradienį pradeda pasaulio čempionato atkrintamųjų kovas. Ketvirtfinalyje mūsiškiai susikaus su Serbijos krepšininkais.



Tuo metu JAV žais prieš italus, kanadiečiai rungtyniaus su slovėnais, o Vokietija kovos prieš Latviją.

Sekmadienį Lietuva iškovojo istorinę pergalę, kai 110:104 parklupdė JAV rinktinę.

Tai – vos trečioji istorijoje Lietuvos pergalė prieš JAV. Iki tol buvo laimėta 1998-ųjų planetos pirmenybėse ir 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse.


Prieš šias rungtynes lietuviai žinojo ir galimus varžovus pergalės bei pralaimėjimo atveju, tačiau nusprendė nesirinkti ir su JAV kovojo iš visų jėgų.

Tuo metu teroristinės šalies krepšinio legenda, 1988 metų olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas teigė, kad mūsiškiai padarė klaidą.

„Bėgo nuo vilko, o užlipo ant meškos. Lietuviai galėjo gauti lengvesnį varžovą, tačiau pasirinko sudėtingesnį kelią. Manau, tai buvo jų klaida“, - rėžė rusas.

S. Tarakanovas taip pat spėjo, kaip baigsis rungtynės tarp Lietuvos ir Serbijos.

„Visada palaikiau ir palaikysiu brolius serbus. Visa širdimi esu su serbais. Serbijos rinktinės organizacijoje turiu draugų, vis dar palaikau ryšius, manau, kad jie šiemet gali tapti čempionais.

Serbai ketvirtfinalyje sudoros lietuvius. Tai turėtų būti Bogdanovičiaus vakaras. Spėju, kad serbai laimės 10 taškų skirtumu.

Vėliau Pešičiaus auklėtinių veikiausiai lauks slovėnai ir čia taip pat bus iškovota pergalė. Manau, kad serbai finale žais prieš amerikiečius ir bus favoritai laimėti titulą“, - pasakojo buvęs krepšininkas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: