Buvęs treneris įsitikinęs, kad Lietuva turėjo pralaimėti JAV: „Galėjo turėti patogesnį varžovą“

Buvęs treneris įsitikinęs, kad Lietuva turėjo pralaimėti JAV: „Galėjo turėti patogesnį varžovą“

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko prasimušti tarp keturių geriausių planetos komandų.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:24) neprilygo Serbijos rinktinei ir nebepretenduoja į turnyro medalius.

Planetos pirmenybes mūsiškiai užbaigs kova dėl 5-8 vietų. Pirmieji varžovai paaiškės trečiadienį – jais taps Kanados ir Slovėnijos ketvirtfinalio poros pralaimėtojai.

Tiesioginio kelialapio į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes lietuviams iškovoti nepavyko, tačiau dar kiek anksčiau buvo užsitikrinta vieta olimpinėje atrankoje.

Apie šias rungtynes Turkijos spaudoje pasisakė legendinis strategas Oktay Mahmuti.



Iš Makedonijos kilęs Turkijos krepšinio treneris įvardijo didžiausią Lietuvos rinktinės padarytą klaidą šiame pasaulio čempionate.

„Buvo keista ir liūdna matyti Lietuvos rinktinės žaidimą, ypač po tokios pergalės prieš JAV. Jie prieš amerikiečius išeikvojo per daug fizinių ir psichologinių jėgų. Lietuviai maksimaliai išsikrovė. Jie nesugebėjo psichologiškai pasiruošti šiam ketvirtfinaliui. Serbai juos tiesiog sunaikino.

Lietuva padarė didžiausią klaidą, jog nusprendė su JAV žaisti virš savo galimybių ribų, kai galėjo ramiai žaisti, pralaimėti ir turėti patogesnį varžovą ketvirtfinalyje.

Lietuvos rinktinei Italija būtų buvusi parankesnis varžovas, nei Serbija. Kartais reikia ir pagudrauti“, - kalbėjo O. Mahmuti.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: