Reakcijos po Lietuvos rintinės pralaimėjimo: „5 pergalės. 0 priekaištų. 1 000 000 padėkų“

Reakcijos po Lietuvos rintinės pralaimėjimo: „5 pergalės. 0 priekaištų. 1 000 000 padėkų“

FIBA ir Facebook, Twitter nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko prasimušti tarp keturių geriausių planetos komandų.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:24) neprilygo Serbijos rinktinei ir nebepretenduoja į turnyro medalius.

Planetos pirmenybes mūsiškiai užbaigs kova dėl 5-8 vietų. Pirmieji varžovai paaiškės trečiadienį – jais taps Kanados ir Slovėnijos ketvirtfinalio poros pralaimėtojai. Šios rungtynės – jau ketvirtadienį, jas tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Tiesioginio kelialapio į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes lietuviams iškovoti nepavyko, tačiau dar kiek anksčiau buvo užsitikrinta vieta olimpinėje atrankoje.


Nors rinktinei ir nepavyko iškovoti medalių, tačiau socialiniuose tinkluose mūsiškius palaikė ir dėkojo žinomi Lietuvos žmonės ir kiti „Facebook“ puslapiai.

Kviečiame pažiūrėti:

„5 pergalės. 0 priekaištų. 1 000 000 padėkų.

Svarbiausiame mače pasirodė ryškūs komandos trūkumai, bet dabar net nesinori labai kažką analizuoti. Serbai tiesiog buvo per visur geresni.

Norisi tik padėkoti. Ačiū 12-ai bičų ir personalui, kurie sugebėjo per tas 12 dienų suvienyti, įkvėpti ir prikurti kalną teigiamų emocijų Lietuvai“, - rašė „Baudos Aikštelė“.



Tuo metu komentatorius ir „BasketNews“ žurnalistas Karolis Tiškevičius neslėpė ašarų.




„Šitie vyrai yra kažkas neapsakomo! Nors ir kritom šiandien, bet negalim jais nesididžiuoti. Šaunuoliai, vyrai, treneriai ir visi, kas prisidėjote prie įspūdingo pasirodymo! LIE-TU-VA!“, - rašė „Žalgirio Metraštis“.





„Ačiū už tas palaimos akimirkas! Ir džiaugsme, ir vargelyje drauge iki galo“, - rašė „KREPŠINIO ŠIRDIS“.



„Pasakos pabaiga, ponios ir ponai.

Apie rungtynes daug nekalbėsiu, nes viską matėte patys. Serbai tiesiog padarė tai, ko mes visi kažkiek tikėjomės, klausimas tebuvo - kada tai įvyks ir kiek toli rinktinė su tokiu pataikymu nueis. Serbijos “saizas” visiškai užspaudė lietuvius, net ir milžinas JV Milutinovo glėbyje atrodė kaip drėgnas kačiukas, o Kariniauskas po nuostabaus pasirodymo prieš JAV, šiandien sunkiai valdė kamuolį net persivarant į varžovų aikštės pusę.

Nepradėkime smerkti rinktinės, nepradėkime ieškoti kaltų ar kurti teorijų “kas būtų jei būtų”. „Kas būtų jeigu būtume pralaimėję JAV?”, „Kas būtų, jei būtume žaidę prieš italus?”. Niekas nežino, kas būtų buvę. Gal būtume pralaimėję prieš italus ir tokius pat klausimus kai kurie fanai keltų apie Serbiją. Vietoj to, pasidžiaukime, jog mūsų rinktinė dar žais dėl galimos aukščiausios penktos vietos, kuri nors kelialapio į Paryžių ir neduos, bet yra svarbi dėl pozicijos FIBA reitinge.


Pasidžiaukime mūsų vyrais ir palaikykime juos toliau, nes darbas dar nebaigtas!“, - rašė „EuroStepas“.











Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: