Užsieniečiai žavisi Lietuvos sirgaliams: „Jie areną Maniloje pavertė savo namais“

Užsieniečiai žavisi Lietuvos sirgaliams: „Jie areną Maniloje pavertė savo namais“

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko prasimušti tarp keturių geriausių planetos komandų. Mūsiškiai ketvirtfinalyje 68:87 nusileido Serbijos rinktinei ir nebepretenduoja į turnyro medalius.



Dabar lietuviai kausis dėl 5-8 vietų.

Prieš sėkmingo Lietuvos rinktinės žaidimo prisideda ir į Filipinus atvykę Lietuvos krepšinio fanai. Čia jų yra bent 200, tačiau išsiskiria savo spalvomis, o 15 tūkst. vietų Manilos arenoje sirgalių skanduotės girdisi puikiai.

Mūsiškių kuriama atmosfera itin žavi užsienio žurnalistus ir turnyro organizatorius.

„Lietuvoje gyvena 2,8 mln. gyventojų, tad matant, kiek sirgalių atvyko į čempionatą Azijoje, būtų teisinga sakyti, kad krepšinis šioje šalyje yra tarsi religija.



Geltonai žali lietuviai nuo pat pirmosios čempionato dienos „Mall of Asia“ areną Maniloje pavertė savo namais“, – rašo FIBA.

„Lietuvos sirgaliai yra pamišę. Jie yra iš mažos Baltijos šalies, kur gyvena daugiau nei 2 mln. žmonių. Jie skrido beveik per pusę pasaulio, kad galėtų palaikyti savo šalies komandą. Jie yra itin spalvingi, o garsas sklinda viso mačo metu. Lietuvos sirgaliai yra geriausi pasaulio čempionate“, - pareiškė JAV spauda.

„Esu sužavėtas Lietuvos sirgaliais. Jūsų entuziazmas, dvasia ir tai, ką čia atsinešė į areną susirinkę Lietuvos krepšinio gerbėjai, yra kažkas neįtikėtino“, - pareiškė Naujosios Zelandijos komentatorius.

„Keli šimtai Lietuvos aistruolių visoje arenoje. Būgnai, vėliavos, drabužiai su šalies vėliavos spalvomis, kepurės – tai yra kažkas neįtikėtina“, - kalbėjo Australijos žurnalistas.

„Man patinka Lietuvos krepšinio kultūrą. Ji yra viena geriausių pasaulyje. Arenose visada būna labai garsu. Tai labai smagi atmosfera. Aš kartais save pagaudavau, kad nebežiūriu rungtynių, o stebiu sirgalius ir klausausi jų, nors net nesuprantu, ką jie skanduoja“, - kalbėjo JAV žurnalistas.

Lietuvos sirgaliai Pasaulio čempionate (FIBA nuotr.):

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: