L. Dončičiaus tėvas vėl kirto mūsiškiams: „Lietuviai nemoka priimti kritikos“

L. Dončičiaus tėvas vėl kirto mūsiškiams: „Lietuviai nemoka priimti kritikos“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.



Kovą dėl 5-8 vietų pradėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21) užtikrintai įveikė Slovėniją ir turnyrą užbaigs maču su Latvija dėl 5-osios pozicijos.

Iškovoti pergalę motyvavo ir Luka Dončičiaus tėvo Sašos Dončičiaus pasakyti žodžiai.

Jis po Lietuvos rinktinės nesėkmės ketvirtfinalyje prieš Serbiją lietuvių žaidimą pavadino juokingu, o tai neprasprūdo pro akis Kaziui Maksvyčiui ir jo štabui.


„Sašos Dončičiaus frazė buvo iškabinta rūbinėje ir tai irgi mums pridėjo papildomos motyvacijos“, - po mačo pareiškė K. Maksvytis.

Kad lietuviai supyko ant S. Dončičiaus frazės jau rašo ir serbų spauda, kuri vėl pakalbino L. Dončičiaus tėvą po pralaimėto mačo lietuviams.

Jis tikina, jog žino, kad jo žodžiai žaibišikai atsidūrė Lietuvos spaudoje, bet nesuprato, kodėl tai nutiko.

„Draugai ir kolegos sakė, kad Lietuvoje mano žodžiai itin garsiai nuskambėjo. Tai keista ir dar labiau juokinga. Nenorėjau nieko įžeisti. Lietuviai nemoka priimti kritikos.  

Kalbant apie rungtynes, tai pralaimėjome, nes buvo nelygios sąlygos abiems komandoms. Lietuva galėjo ilsėtis, o mes vakar dar žaidėme prieš Kanadą. Taip neturėtų būti. Teisėjai taip pat turėtų atidžiau dirbti ir švilpti visas pražangas. FIBA reikėtų pasitempti labiau“, - pareiškė S. Dončičius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: