Rusai tikisi, kad Eurolyga suspenduos vieną klubą

Rusai tikisi, kad Eurolyga suspenduos vieną klubą

Tel Avivo „Maccabi“ ekipa šį sezoną dėl karo yra priversta namų rungtynes žaisti Belgrade.



Didelė tikimybė, kad tai daryti teks ir kitą sezoną, nes mažai tikėtina, jog karas tarp Izraelio ir Hamas bus baigtas iki spalio mėnesio.

Apie „Maccabi“ ir Eurolygą mintimis su rusų spauda pasidalijo Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas.

Jis piktinosi, kad Eurolyga leidžia „Maccabi“ žaisti kitoje šalyje, o CSKA klubui to daryti neduoda.


„Mums sunku suvokti, kodėl prieš du metus mus pašalino ir nedavė galimybės žaisti neutralioje arenoje. Mes negavome jokio šanso! Mūsų net neišklausė ir visi tam prieštaravo.

Kai tai pasikartojo jau su „Maccabi“, tada visi skubėjo padėti šiai komandai - nukelinėjo rungtynes, keitė tvarkaraščius. Galiausiai buvo nuspręsta, kad „Maccabi“ šį sezoną namų mačus žais Belgrade.

Būtent to ir mes prašėme, bet mums buvo pasakyta, kad to nebus. Eurolyga pasielgė ciniškai. Jie turėjo pašalinti ir „Maccabi“, - pareiškė A. Vatutinas.

Pasak rusų spaudos, CSKA po sezono sieks, kad „Maccabi“ kitą sezoną būtų suspenduota, jei jų šalyje dar vyks karas.

Primename, kad A. Vatutinas panašiai kalbėjo ir anksčiau.

„Mes esame įsitikinę, kad prieš dvejus metus mus pašalino dėl politinių priežasčių, nors oficialus paaiškinimas buvo vizų, kelionių ir saugumo problema. Norėčiau priminti, kad tada mums net nebuvo suteikta galimybė aptarti galimybę žaisti neutralioje arenoje.

Pagal šią logiką iš Eurolygos turėjo būti pašalinta ir „Maccabi“. Turėjome prieštarauti tam, kad „Maccabi“ tęstų sezoną, bet tai būtų buvę neteisinga. Manau, kad tada netiesiogiai būtume patvirtinę, kad buvome suspenduoti teisingai, tačiau taip nėra“, - rėžė A. Vatutinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: