Aišku, kodėl M. Grigonis neatsidūrė „Žalgirio“ ekipoje ir nežaidė Lietuvos rinktinėje

Aišku, kodėl M. Grigonis neatsidūrė „Žalgirio“ ekipoje ir nežaidė Lietuvos rinktinėje

FIBA nuotr.

Sėkmingai šį sezoną Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje rungtyniaujantis Marius Grigonis svariai prisideda prie komandos pergalių.



Lietuvis Eurolygoje vidutiniškai per 29 minutes įmeta po 10,5 taško, atkovoja po 3,1 kamuolio, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 10,6 naudingumo balo.

Graikijos pirmenybėse mūsiškis vidutiniškai per 20 minučių pelno po 9,7 taško, atkovoja po 2,3 kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 11,1 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt kviečia prisiminti vieno geriausio Lietuvos krepšinio žurnalisto Vido Mačiulio mintys apie M. Grigonį.


Čia jis papasakojo, kodėl M. Grigonis neatsidūrė Kauno „Žalgiryje“ ir kodėl jis nerungtyniavo Lietuvos rinktinėje pasaulio čempionate.

„Ne, ne – jis negrįžo į gimtąjį Kauną. Po 2021-ųjų jo pardavimo Maskvai ir pabėgimo iš CASK, pats Marius labai norėjo vėl būti namuose, tačiau „Žalgiris“ ne tik „nesiderėjo“, bet ir oficialiai skelbė, jog jis yra „per brangus“, kai kitiems žaidėjams pinigų „užteko“...

Kai mūsų žiniasklaida „pardavinėjo“ (nurodydama, kaip visada, padidintą atlygį) savo tautietį, mūsų krepšinio sostinė juo nesidomėjo, nieko nesiūlė. Mariui „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė – brangūs kaip vaikai. Kodėl jis ne čia, su nacionaline komanda jo nebuvo pasaulio čempionate Maniloje?

LTU rinktinėje Mariaus negalėjo būti dėl nesibaigiančių stuburo problemų, todėl vasarą jis paskyrė gydymui ir tik lengvoms treniruotėms.

Tikėkime, kad 2024 metais Marius Grigonis bus sveikas drūtas, vėl užsivilks Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius ir su visais jį pamatysime Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. O po jų – Kaune, gal net ir „Žalgiryje“, nes jis bus laisvas nuo visų iki šiol buvusių užsienio krepšinio komandų sutarčių be „išpirkų““, - rašė V. Mačiulis.

Pilną V. Mačiulio tekstą apie M. Grigonį skaitykite ČIA.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: