Su K. Maksvyčiu Lietuvos rinktinėje dirbęs M. Noreika: „Tokiomis galimybėmis reikia naudotis“

Su K. Maksvyčiu Lietuvos rinktinėje dirbęs M. Noreika: „Tokiomis galimybėmis reikia naudotis“

LKF nuotr.

Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) treneris Mindaugas Noreika antrus metus iš eilės dirbo pirmojo etapo Lietuvos rinktinės stovykloje.



Nuo pat pirmosios dienos su nacionaline rinktine šią vasarą yra ir vyriausiasis rinktinės treneris Kazys Maksvytis. Pirmojo etapo Lietuvos rinktinės trenerių štabe Druskininkuose taip pat dirbo Darius Songaila, Dainius Šalenga ir Deividas Rinkevičus.

2022 metais U20 Lietuvos rinktinę į Europos vicečempionų sostą atvedęs ir keturis Moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempionatus su savo vadovaujamomis komandomis laimėjęs M. Noreika šią vasarą tapo vieninteliu MKL treneriu, kuriam buvo suteikta galimybė prisiliesti prie Lietuvos rinktinės pasiruošimo olimpinei atrankai ir, tikėtina, olimpinėms žaidynėms.

Oficialaus SKM.lt puslapio paprašytas palyginti praėjusių ir šių metų pirmojo etapo Lietuvos rinktines, M. Noreika sakė:


„Turėjome didesnį trenerių štabą, prisijungė tas pats Kazys, kas turbūt ir būtų didžiausias skirtumas. Kiekvienas treneris turi savitą braižą. Buvo įdomu ir naudinga mokytis tiek iš Kazio, tiek iš Dariaus, tiek iš kitų. Manau, kad visi treneriai puikiai papildė vienas kitą.“

Pasak pašnekovo, kuris gegužės pabaigoje su savo vadovaujama „SKM-I Wienerberger“ komanda laimėjo elitinį U15 MKL čempionatą, K. Maksvyčio dalyvavimas rinktinėje davė papildomą impulsą ir patiems žaidėjams.

„Kazio dalyvavimas pirmojo etapo Lietuvos rinktinėje žaidėjams davė papildomą motyvaciją. Tu galėjai viską tiesiogiai įrodyti vyriausiajam nacionalinės komandos treneriui. Praėjusiais metais informaciją Kaziui perduodavome mes, treneriai, o šiemet Kazys visus žaidėjus stebėjo nuo pat pradžių tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Dažniausiai treniruotėse pasimato krepšininkų savybės, charakterio bruožai ir kiti dalykai, ko rungtynėse nepastebėsi.“

Praėjusiais metais iš pirmojo etapo prie pagrindinės rinktinės stovyklos prisijungė 3 krepšininkai – Matas Jogėla, Deividas Sirvydis ir Gabrielius Maldūnas, o pastarieji du pateko į galutinį dvyliktuką ir Pasaulio taurėje kartu su Lietuvos rinktine iškovojo 6 vietą.

Šią vasarą prie pagrindinės rinktinės stovyklos buvo pakviesti prisijungti Eimantas Bendžius ir Ąžuolas Tubelis. Pasak M. Noreikos, tokių krepšininkų galėjo būti ir daugiau.

„Manau, Augustas Marčiulionis būtų tikrai patekęs į pagrindinę rinktinės stovyklą. Jau pernai jis buvo labai arti to slenksčio, o šiemet, labai gaila, to neleido padaryti patirti trauma. Visi žinojome ir žinome, kokio lygio žaidėjas yra Eimantas Bendžius. Tai buvo labiau pačio Eimanto noras prijungti ir pasportuoti, pažiūrėti, kaip kūnas reaguoja į krūvius po traumų. Pakviestų toliau sportuoti žaidėjų galėjo būti ir daugiau, tačiau krepšininkų asmeniniai planai pakoregavo planus.“

Būtent A. Marčiulionis buvo pagrindinis U20 Lietuvos rinktinės įžaidėjas. Puikų 2023–2024 m. sezoną NCAA čempionate sužaidęs Augustas dar vienerius metus praleis už Atlanto, po kurių turėtų pradėti profesionalo karjerą.


Paklaustas, kur pats M. Noreika mato savo, kaip trenerio, ateitį– jaunimo ar vyrų rinktinėse – specialistas atsakė:

„Tai klausimas ne man. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę antrus metus dirbti su aukšto lygio treneriais ir žaidėjais. Kiekviena patirtis duoda papildomą vidinį tvirtumą, pasitikėjimą savimi.  Krepšinyje dalykai nestovi vietoje ir, jeigu turi galimybę mokytis tiesiogiai iš Lietuvos rinktinės vyr. trenerio, ja reikia naudotis.  Kas bus ateityje – tikrai nežinau“, – užbaigė SKM treneris M. Noreika.

SKM.lt primena, kad Lietuvos rinktinė jau liepos 2–7 d. Puerto Rike dalyvaus olimpiniame atrankos turnyre.


Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26–rugpjūčio 11 d., o jas transliuos TV3, TV6 ir naujienų portalas tv3.lt.

SKM.lt

Video rekomendacijos: