Savaitgalį Orleane – net trijų Lietuvos 3×3 klubų kova elitiniame turnyre

Savaitgalį Orleane – net trijų Lietuvos 3×3 klubų kova elitiniame turnyre

FIBA nuotr.

Lietuvos 3×3 krepšinio ekipos tęsia klubinį sezoną pasaulio elito tarpe. Šį savaitgalį, birželio 22-23 dienomis, į kovą „Orleans Challenger“ turnyre stos net trys Lietuvos komandos.



Į elitinį turnyrą Prancūzijoje keliauja Raudondvario „Hoptrans“, Marijampolės „Mantinga“ bei Plungės ekipa.

Visos jos varžysis ne tik dėl nugalėtojų vardo ir prizinio fondo dalybų, bet ir dėl bilietų į „Lausanne Masters“ turnyrą, vyksiantį rugpjūčio viduryje Šveicarijoje.

Raudondvario ekipos ketvertuke – Aurelijus Pukelis, Modestas Kumpys, Šarūnas Vingelis bei Marijus Užupis. Marijampoliečių kvartetą sudaro Tautvydas Kliučinykas, Ignas Labutis, Evaldas Šaulys ir Žygimantas Šimonis. Plungei atstovaus Modestas Jurkaitis, Ovidijus Kaminskis, Ignas Razutis ir Eimantas Žilius.


Gausiam lietuvių desantui konkurenciją turnyre sudarys būrys pajėgių klubų – Amsterdamo, Vienos, Paryžiaus, Hangdžou ir kitos ekipos. Visgi mūsiškių pozicijos taip pat negali būti nuvertintos – visos trys komandos pasauliniame reitinge patenka į geriausiųjų trisdešimtuką.

Raudondvario ir Plungės klubus pamatysime besikaunančius B grupėje, kur taip pat žais ir Hongčeono ekipa. Su korėjiečiais „Hoptrans“ susitiks 18.15 val. Lietuvos laiku. 20.00 val. lauks lietuvių tarpusavio akistata, o 21.45 val. plungiškiai grupės etape finišuos dvikova su Hongčeonu.

Marijampoliečiai turnyrą pradės D grupėje, kur jų varžovais bus Friburgo krepšininkai bei komanda, įveikusi atranką. 19.05 val. lietuviai pradės rungtynes su dar nežinomu varžovu, o 20.50 val. susikaus su šveicarais.

Būtent B ir D grupių ekipos poruojamos ketvirtfinalyje, tad jei visi Lietuvos klubai įveiks grupės etapą, jie neišvengiamai susikaus dėl vietos pusfinalyje. Finalinės turnyro kovos vyks sekmadienį. Visus „Orleans Challenger“ mačus tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: