20-mečių merginų rinktinės lyderės: „Labai smagu, kad čempionatas vyks Lietuvoje“

20-mečių merginų rinktinės lyderės: „Labai smagu, kad čempionatas vyks Lietuvoje“

Lietuvoje liepos 6-14 d. vyksiančiam Europos merginų jaunimo (iki 20 m.) čempionatui besirengianti mūsų šalies 20-mečių rinktinė šį savaitgalį išbandys jėgas jau antrajame kontroliniame turnyre pasirengimo cikle.



Lietuvės Slovakijoje penktadienį ir šeštadienį sužais susitikimus su bendraamžėmis iš Didžiosios Britanijos ir Slovakijos. Tą patį savaitgalį krepšininkės grįš į Klaipėdą, kur treniruosis iki pat uostamiestyje prasidėsiančio grupės etapo turnyro Europos čempionate.

Prieš kelionę į Slovakiją U-20 rinktinė surengė trumpą treniruočių stovyklą Kaune, kurioje kalbintos vienos ryškiausių komandos žaidėjų – Ugnė Sirtautaitė ir Rusnė Augustinaitė – pasidalijo įspūdžiais apie pasirengimą Senojo žemyno turnyrui.

„Viskas vyksta pagal planą, nuotaikos geros. Turnyre Prancūzijoje buvau patyrusi traumą, todėl nežaidžiau visų rungtynių, teko tik palaikyti komandą. Tikrai ten daug išmokome,  gavome labai daug medžiagos ir dabar tiesiog tobulėjame. Persikėlėme į Kauną, netrukus išvykstame į Slovakiją ir žiūrėsime, kaip seksis viską pagerinti“, – pasakojo aukštaūgė U.Sirtautaitė.


Turnyre Prancūzijoje, kuriame lietuvės žaidė praėjusį savaitgalį, R.Augustinaitė per tris susitikimus vidutiniškai rinko net po 20,6 taško. Praėjusį sezoną „Georgia Tech“ universiteto komandoje žaidusi gynėja tikino, kad į rinktinę atvyko būdama geros sportinės formos po sezono JAV.

„Man padėjo geras pasiruošimas ir sezonas su „Georgia Tech“ universitetu. Kiekvieną dieną ten individualiai dirbama su manimi ir aš pati stengiuosi auginti savo potencialą. Jaučiu, kad noriu jį atskleisti, kaip įmanoma geriau. Noriu padėti komandai, kaip tik įmanoma“, – tikino krepšininkė.

Abi kalbintos žaidėjos džiaugėsi, kad paskutinę vasarą su savo kartos krepšininkėmis galės pažymėti Lietuvoje vyksiančiu Europos čempionatu. Tiek U.Sirtautaitė, tiek R.Augustinaitė tikisi, kad jau grupės etape Klaipėdoje mūsų šalies rinktinė turės stiprų sirgalių užnugarį.

„Man tai reiškia daug, – apie Lietuvoje vyksiantį čempionatą mintimis dalijosi U.Sirtautaitė. – Tikiuosi didelio žiūrovų palaikymo. Apskritai, su šia rinktine, net nemoku apibūdinti to jausmo, bet tai lyg paskutinis šokis su šia šeima. Labai daug sentimentų ir dar čempionatas vyks Lietuvoje. Tikiuosi, kad mūsų ateis palaikyti daug žmonių. Laukiam, ateikit, palaikykit ir viskas bus gerai!“ „Su šiomis merginomis užaugau nuo 12 metų. Esame kartu beveik 10 metų. Bus labai liūdna palikti šią rinktinę, bet branginu kiekvieną dieną. Labai smagu, kad čempionatas vyks Lietuvoje, tad visi ateikite mūsų pasižiūrėti“, – komandos draugei pritarė R.Augustinaitė.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: