Prie 20-mečių rinktinės prisijungęs N. Pacevičius: „Jausmas lyg vėl būčiau sugrįžęs į šeimą“

Prie 20-mečių rinktinės prisijungęs N. Pacevičius: „Jausmas lyg vėl būčiau sugrįžęs į šeimą“

Sauliaus Čirbos nuotr.

Pasiruošimą liepos 6-14 dienomis Lietuvoje vyksiančiam Europos čempionatui tęsianti mūsų šalies 20-mečių merginų rinktinė šią savaitę surengė trumpą treniruočių stovyklą Kaune.



Antradienį prie komandos prisijungė ir neseniai klubinį sezoną su Vilniaus „Wolves“ užbaigęs specialistas Nedas Pacevičius. Vyriausiajam rinktinės treneriui Viliui Stanišauskui ne vienerius metus talkinantis N.Pacevičius džiaugėsi galėdamas dar vieną vasarą padirbėti su jam puikiai pažįstama komanda.

„Nebuvo jokių klausimų apie darbų tęsimą su šia rinktine. Plius, čempionatas vyks Lietuvoje. Net ir nebuvus dvi pirmas treniruočių stovyklos savaites, jausmas lyg vėl būčiau sugrįžęs į šeimą. Tikrai džiaugiuosi ir laukiame čempionato“, – tvirtino N.Pacevičius.

Treneriui antrino ir svarbi U-20 rinktinės rotacijos žaidėja Viltė Andrunavičiūtė.


„Jausmas labai geras, labai visų išsiilgau. Visus metus nepaleido jausmas, kad laukia darbinga vasara. Labai smagu grįžti ir vėl visoms kartu darbuotis. Čia visi esame dėl vieno tikslo. Labai gera čia būti ir tikimės, kad turėsime dar vieną įsimintiną vasarą“, – teigė krepšininkė.

Lietuvos U-20 merginų rinktinė pasiruošimą Europos čempionatui pradėjo birželio pradžioje. Po pirmosios stovyklos Druskininkuose merginos praėjusį savaitgalį tikrinosi jėgas kontroliniame keturių rinktinių turnyre Prancūzijoje.

Anot rinktinės žaidėjos V. Andrunavičiūtės, turnyras padėjo pastebėti tuos žaidimo aspektus, kuriuos dar reikia gerinti.

„Turnyro Prancūzijoje tikslas ir buvo pasižiūrėti, ko mums trūksta, kur galime dar tobulėti. Manau, kad mūsų silpnosios vietos, ties kuriomis dar turime dirbti, puikiai atsiskleidė. Turime daug medžiagos, kurią reikia analizuoti. Tiesiog turime taisyti klaidas ir jas ištaisę, turėsime gerą rezultatą“, – aiškino žaidėja.

N.Pacevičius nekantrauja išvysti merginas žaidžiantis čempionate, vyksiančiame Lietuvoje. Lietuvės kovas dėl titulo pradės liepos 6-ąją Klaipėdoje, kur žais grupių etapo rungtynes. Finalinis etapas bus rengiamas Vilniuje.

„Yra ir dėmesys, palaikymas, tad, manau, kad tai yra privalumas bet kuriame lygyje. Tai nėra kažkoks spaudimas ar kažkas tokio. Vis tiek turi susirinkti ir žmonių, turime komandą, kuri jau yra kažką nuveikusi. Manau, kad to dėmesio turėtų netrukti. Tai turėtų mums tik padėti“, – tikino treneris.

Gynėja V.Andrunavičiūtė tikina, kad rinktinėje krepšininkės jaučią didžiulę motyvaciją – žaidėjos kartu ruošiasi paskutiniam savo kartos čempionatui.


„Turime pilna širdimi pasiimti viską iš šios vasaros, nes ji yra paskutinė. Labai daug metų kartu praleista – tiek su treneriais, tiek su žaidėjomis. Ima toks liūdesėlis, bet apie tai turime negalvoti. Turime tiesiog pasimėgauti buvimu kartu – tiek aikštelėje, tiek už jos ribų“, – įspūdžiais dalijosi gynėja.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: