Prancūzus į priekį užleidę 18-mečiai liko be bilieto į pasaulio čempionatą

Prancūzus į priekį užleidę 18-mečiai liko be bilieto į pasaulio čempionatą

FIBA nuotr.

Lietuvos 18-mečių rinktinė skaudžiu pralaimėjimu užbaigė savo pasirodymą Europos čempionate.



Tomo Purlio vyrukai paskutiniajame turnyro mače 89:99 (28:27, 16:28, 28:21, 17:23) nusileido prancūzams ir galutinėje rikiuotėje užėmė 6-ąją vietą.

Tai reiškia, jog kitąmet Šveicarijoje vyksiančiame U19 pasaulio čempionate neišvysime mūsų šalies atstovų, kadangi bilietai į planetos pirmenybes atitenka 5-ioms geriausioms Senojo žemyno rinktinėms.

Europos čempionatas lietuviams toli gražu nebuvo toks sėkmingas kaip prieš dvejus metus vykęs 16-mečių turnyras. Šįsyk per septynis mačus pavyko iškovoti tris pergales (prieš Ispaniją, Italiją ir Švediją), tačiau teko pripažinti keturis pralaimėjimus (prieš Suomiją, Slovėniją, Vokietiją bei Prancūziją).


6 taškus į savo krepšį susitikimo pradžioje praleidę lietuviai atkuto ir perėmė mačo kontrolę į savo rankas (20:11), tačiau pirmojo ketvirčio pabaigoje iš persvaros teliko taškas – 28:27. Antrajame kėlinyje mūsiškiai kurį laiką dar pirmavo, bet prancūzai pirmąją dalį užbaigė spurtu 23:6 ir tai leido jiems į rūbinę patraukti su dviženkle atsarga – 55:44.

Po pertraukos ilgą laiką teko vytis priešininkus ir tik trečiojo kėlinio pabaigoje sėkmingas finišas leido kvėpuoti prancūzams į nugaras – 72:76. Mūsiškiai toliau laikėsi nuo oponentų per kovinį asttumą, tačiau niekaip nepavyko perlaužti iniciatyvos savo naudai. Kasparo Jakučionio tritaškis paskutinę minutę varžovus padarė pasiekiamus per vieną metimą (89:91). Visgi po minutės pertraukėlės prancūzai surengė rezultatyvų išpuolį, apsigynė ir nebepaleido pergalės iš rankų.

Nuo pralaimėjimo savo komandos neišgelbėjo fenomenaliai rungtyniavęs K. Jakučionis. Rinktinės lyderis pelnė net 37 taškus (12/18 dvit., 3/11 trit., 4/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei sukaupė 32 naudingumo balus.

Lietuva: Kasparas Jakučionis 37, Nojus Indrušaitis 19, Nedas Raupelis 12, Armandas Bancevičius 10.

Prancūzija: Nolanas Traore 29, Noa Essengue 26, Joanas Beringeris 11, Mohamedas Diakite 9, Yohannas Sissoko 8.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: