„Ryto“ dublerių komandą papildė D. Žukauskas ir N. Stuknys

„Ryto“ dublerių komandą papildė D. Žukauskas ir N. Stuknys

RytasVilnius.lt nuotr.

Artėjančiame sezone Vilniaus „Ryto“ marškinėlius apsivilks „Betsafe-LKL“ čempionate jau spėję debiutuoti devyniolikmečiai – Deividas Žukauskas ir Nikas Stuknys. Į sostinę krepšininkai persikelia iš savo gimtųjų miestų – Šiaulių ir Panevėžio.



Pastaruosius du sezonus D. Žukauskas praleido Šiaulių „Šiaulių“ ir Šiaulių KA „Saulės-SG“ gretose. 197 cm krepšininkas „Nostra.lt RKL“ B divizione sužaidė 26 rungtynes, vidutiniškai aikštelėje praleisdavo kiek daugiau nei 28 minutes ir pelnydavo po 15,7 taško, atkovodavo 4,6 kamuolio, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo bei rinkavo 15 balų naudingumo rodiklį.

N. Stuknys praėjusį sezoną atstovavo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ir Pakruojo „SC-Lygumų ŽŪB“ ekipoms. Panevėžietis „Nostra.lt RKL“ B divizione sužaidė 15 rungtynių. Vidutiniškai po 33 minutes rungtyniavęs 194 cm krepšininkas per jas pelnydavo po 18,1 taško, sugriebdavo 6,6 kamuolio, atlikdavo 8,1 rezultatyvaus perdavimo bei fiksavo 29,3 balo naudingumą.

Vilkėdamas Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ marškinėlius, N. Stuknys taip pat debiutavo ir Europos taurėje, kur per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko po 1,7 taško ir 2,5 naudingumo balo. Geriausias rungtynes gynėjas sužaidė prieš Klužo Napoko „U-BT“ komandą – per 18 ant parketo praleistų minučių pelnė 8 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 15 naudingumo balų.


„Džiaugiamės, kad Deividas ir Nikas pasirinko tęsti tobulėjimą mūsų klube, – kalbėjo Vilniaus „Ryto“ jaunimo programos vadovas Matas Urbonas. – Nepaisant to, kad vis dar yra labai jauni, jie abu jau yra sukaupę vertingos patirties dirbdami su puikiais treneriais Panevėžyje ir Šiauliuose, ir turi potencialo tapti gero lygio krepšininkais. Tai ir yra mūsų, kaip klubo, pagrindinė užduotis - sudaryti galimybes savo talentą jiems atskleisti”.

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: