Pergales skinantis Ukmergės „Stekas“ ir Vilniaus kolegija pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Pergales skinantis Ukmergės „Stekas“ ir Vilniaus kolegija pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Trečiąjį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) pergalingai pradėjęs Ukmergės „Stekas“ sudarė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus kolegija (VIKO).



Partnerystėje numatoma, kad „Steko“ klubas su kolegija dalinsis savo žiniomis apie sporto vadybą, administravimą ir treniravimo sistemas. Kolegijos studentai ir klubo žaidėjai taip pat turės galimybę sėkmingai derinti mokslą ir krepšininko karjerą.

Ukmergės „Steko“ krepšinio klubo direktorius Gytis Šukys teigė, kad šis bendradarbiavimas leis tiek VIKO, tiek krepšinio klubui sėkmingai judėti į priekį.

„VIKO pastaraisiais metais žengė milžinišką kokybinį žingsnį į priekį. Studijų kokybės tobulėjimas ir šiuolaikiškumas daro didelę įtaką Vilniaus regionui.“


„Mes, kaip klubas, matome, kad VIKO ir mūsų vizijos tobulėjimo aspektu yra labai panašios, todėl tikime, kad aukštoji mokykla ir krepšinio klubas gali sėkmingai bendradarbiauti. Sieksime, kad bendras mūsų požiūris ne tik sėkmingai atsispindės krepšinio aikštėje, bet ir vienys visą VIKO bendruomenę sporto ir socialiniuose renginiuose.“

„Galiausiai, organizacijų partnerystė teigiamai atsilieps moksle ir sporte motyvuotiems studentams“, – pozityviai kalbėjo G. Šukys.

VIKO sporto centro vadovas Gediminas Bražionis taip pat teigiamais žodžiais komentavo būsimąjį aukštosios mokyklos ir krepšinio klubo bendradarbiavimą.

„Mūsų sporto infrastruktūra ir fizinio aktyvumo lavinimo programa yra viena geriausių Lietuvoje. Šiuo bendradarbiavimu rodome, kad studentai gali siekti aukšto sportinio meistriškumo ir derinti mokslus. Neabejoju, kad ši šalių sutartis leis stiprinti ir plėtoti sporto ir mokslo sektorius“, – džiaugėsi sutartimi G. Bražionis.

Vilniaus kolegijos direktoriaus pavaduotojas ekonomikai ir plėtrai Andriejus Sadauskis pažymėjo, kad šis bendradarbiavimas atvers naujas duris kolegijos studentams

„Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis atveria naujas galimybes Vilniaus kolegijos Sporto centrui, Kolegijos studentams aktyviai įsitraukti į bendradarbiavimą su Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujančia komanda“, – apie bendradarbiavimo perspektyvas atsiliepė A. Sadauskis.

Vilniaus kolegija turi turtingą istoriją ir yra vertinama kaip viena geriausių kolegijų visoje šalyje. Studentus ugdo dėstytojai–praktikai, VIKO studentai praktikuojasi sėkmingose šalies verslo organizacijose ir yra itin paklausūs darbo rinkoje.


Ukmergės „Steko“ klubas praėjusią savaitę pergalingai pradėjo jau 15-ąjį savo krepšinio sezoną. Per 14 metų kiekvienas naujas sezonas būdavo sėkmingesnis nei praėjęs. Taip iš draugų kompanijos žemiausioje Vilniaus mėgėjų lygoje, klubas organiškai augo ir 2021–2022 m. sezone triumfavo Regionų krepšinio lygoje (RKL) bei sportiniu keliu pateko į NKL. Tradicijų laužyti neketinantis klubas 2024–2025 m. sezone  sieks naujų aukštumų.

„Stekas“ jau pirmosiose sezono rungtynėse namuose 81:71 nugalėjo Kauno „Žalgirio-2“ ekipą, o išvykoje 93:73 įtikinamai įveikė Plungės „Olimpą“.

Tai yra sėkmingiausias „Steko“ klubo startas per 3 sezonus NKL čempionate. Po pirmųjų dviejų turų NKL čempionate Ukmergės klubas yra tarp 4 lygos komandų, kurios žygiuoja pergalingai.


Artimiausias rungtynes „Stekas“ žais jau šį ketvirtadienį, kai Ukmergėje stos į kovą su Šakių „Vytis-VDU“ krepšininkais.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: