NKL laukia permainos

Naujasis Nacionalinės krepšinio lygos prezidentas Remigijus Štaras nusiteikęs ambicingai.

Šešerius metus ėjęs telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ viceprezidento komercijai pareigas R. Štaras sukauptą vadybos patirtį žada panaudoti populiarindamas lygą ir pritraukdamas naujų rėmėjų.

„Galbūt žmonės matė mano įsitraukimą į darbą ir gebėjimus, todėl ir pasiūlė. Juo labiau, kad birželį išėjęs iš darbo užsiimu savo verslu ir turiu truputį daugiau laisvo laiko. Esu gavęs pasiūlymų ir anksčiau, bet buvau labai užsiėmęs“, – sake R. Štaras.

43 metų naujajam lygos vadovui krepšinis – ne naujiena. Ne vienus metus dirbęs su įvairiais sporto rėmimo projektais R. Štaras nevengia ir pats paimti kamuolio į rankas. Tiesa, pirmenybę teikia golfui arba tenisui.

„Renkuosi ne mažiau kontaktines sporto šakas, nes buvo ir traumų pasitaikę. Bet šeimos rate mėgstame užsukti į salę pažaisti krepšinio“, – pasakojo NKL vadovas.

Ketverių ir vienuolikos metų dukras su žmona auginantis R. Štaras vaikams kamuolio į rankas nebruka: „Jaunesnioji dar per maža bet kokiam sportui. Vyresnėlę auginame kaip savarankišką žmogų. Leidome jai išbandyti nemažai sporto šakų ir pastaruoju metu ji apsistojo ties tenisu. Tiesa, turiu du krikštasūnius, kurie lanko Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją.“

Ko šiuo metu trūksta Nacionalinei krepšinio lygai?


Žinomumo, patrauklumo visuomenei, naujiems rėmėjams ir tos pačios elementarios vadybos.

Ką planuojate nuveikti per trejus metus truksiančią kadenciją?
Vieni prezidentai būna patys kaip rėmėjai, kiti – seni sporto funkcionieriai, ateinantys kaip žmonės, kurie daugiau niekuo neužsiima, aš į šias pareigas žiūriu kaip į visuomeninę veiklą. Ketinu pasidalyti savo žiniomis vadybos, rinkodaros, ryšių su visuomene srityse. Pritaikant šias žinias, bus kuriamas NKL produktas, tai, ką galima remti naujiems rėmėjams, mėgti ir mylėti žiūrovams ir gerai jaustis patiems klubams. Mano tikslas – produkto sukūrimas.

Gal jau šiemet sulauksime naujovių?
Sezonas jau prasidėjo, todėl ką nors dabar keisti būtų mažų mažiausiai neatsakinga ir nepatogu nei žaidėjams, nei žiūrovams. Iki metų pabaigos susidėliosime savo tikslus, rinkodaros plėtros kryptis, o pokyčiai bus matomi kitą sezoną.

Kadangi likome prie tos pačios čempionato organizavimo sistemos tai jau šiemet noriu įnešti naujovių į finalo ketverto varžybas. Jose turėtų būti daugiau pramogų, šou elementų, įtraukiančių tiek žiūrovus, tiek žaidėjus. Kadangi tai vyks balandžio mėnesį, dar turime laiko pasiruošti.

Šiaip, pokyčiai lygoje vyksta natūraliai, nes atsirado keturios naujos komandos: Molėtų „Ežerūnas-Karys“, Vilniaus „Statyba“, „Gargždai-Bremena“ ir Marijampolės „Sūduva“. Pernai čempionatas vyko pakankamai intensyviai, komandos buvo lygiavertės, tik Pasvalio „Pieno žvaigždės“ buvo aiškus lyderis, o antrą–septintą vietas reguliariajame sezone užėmusias komanda skyrė vos keturi taškai. Tas intensyvumas, nenuspėjamumas ir žaidimas taškas į tašką, neabejoju, bus ir šių metų išskirtinis lygos bruožas.

Lyga – iš arčiau

NKL rungtyniauja 16 komandų:
Šiaulių „ABRO-Universitetas“, Joniškio „Delikatesas“, Molėtų „Ežerūnas-Karys“, Gargždų „Gargždai-Bremena“, Joniškio „Juodeliai“, Kauno „LKKA-Atletas“, „Mažeikiai“, Pakruojo „Meresta“, Klaipėdos „Nafta-Universitetas“, Vilniaus „Perlas-MRU“, Vilniaus „Š. Marčiulionio krepšinio akademija“, „Šilutė“, Vilniaus „Statyba“, Marijampolės „Sūduva“, „Jonavos sporto klubas“ ir Kauno „Žalgiris-Sabonio krepšinio centras“.

Reguliarusis sezonas vyks keturiais ratais. Pirmuose dviejuose ratuose visos 16 komandų žaidžia tarpusavyje po dvejas rungtynes. Trečiame ir ketvirtame ratuose ekipos bus padalintos į dvi grupes (užėmusios 1–8 ir 9–16 vietas) ir su savo grupių komandomis vėl žais po du kartus.

Į atkrintamąsias varžybas patenka pirmas aštuntukas ir keturios pirmos antro aštuntuko ekipos. Komandos reguliariajame sezone sužais po 44 rungtynes.

Reguliariajame sezone 5–12 vietas užėmusios NKL komandos aštuntfinalyje žaidžia iki dvejų laimėtų rungtynių (5–12, 6–11, 7–10, 8–9). Namų aikštelės pranašumą turi komanda, reguliariajame sezone užėmusi aukštesnę vietą.

Antroje dalyje (ketvirtfinalyje) aštuntfinalio porų nugalėtojai žaidžia su 1–4 vietas užėmusiomis komandomis iki dviejų pergalių. Namų aikštelės pranašumą turi reguliariajame sezone 1–4 vietas užėmusios komandos.
 
Sezoną vainikuos finalo ketverto turnyras.

 

Lina Motužytė | Sportas.info

Video rekomendacijos: