G.Jasiunskaitė po A.Gomelskio turnyro: "Įspūdžiai geri"

Jūsų dėmesiui trumpas pokalbis su neseniai iš Aleksandro Gomelskio turnyro grįžusia Gintare Jasiunskaite. 185 cm puolėja su Lietuvos U17 rinktine turnyre iškovojo 3-iąją vietą.



Primename, jog svaigaus grožio krepšininkė Lietuvos moterų krepšinio lygoje atstovauja "LKKA Aistes", Nacionalinės moterų krepšinio lygos čempionate rungtyniauja vilkėdama krepšinio centro "KTU Kaunas" marškinėlius.

Gintare, neseniai grįžote iš A. Gomelskio turnyro, kuriame užemėte 3 vietą. Kokie įspūdžiai iš šio turnyro?

Įspūdžiai geri. Turnyras buvo organizuotas, viskas vyko pagal planą. Užimta trečioji vieta, kas yra gana neblogai.

Kokius tikslus prieš turnyrą kėlė Lietuvos U17 merginų rinktinės trenerė D. Velišajeva?



Tikslai kaip ir visuomet buvo aukščiausi, siekėme pirmosios vietos tačiau yra kaip yra. Trenerė norėjo, kad mes žaistume ir darytume tai, ką geriausiai mokame ir kas mums teikia malonumą.

Užemėte 3 vietą. Trumpai, papasakokite kaip sekėsi žasti turnyre?

Kaip jau minėjau sekėsi gana neblogai. Pirmosios rungtynės prieš baltaruses buvo gana lengvos, nes varžovės žinomos ir jau ne kartą sutiktos. Antrosiose rungtynėse prieš Ukrainą sekė apmaudus pralaimėjimas. Ilgą laiką pirmavome, tačiau vėliau „įlipome“ į duobę, nebeužpuolėme ir nebepataikėme, o varžovės tuo ir pasinaudojo. Na, o rungtynėse prieš Rusijos rinktinę turėjome pripažinti jų pranašumą. Jos buvo kovingesnės, aktyvesnės, geriau pataikė. Kadangi mūsų rinktinė kartu treniravosi tik kelias dienas, teko greitai priprasti vienoms prie kitų (prie tų, su kuriomis dar nebuvome niekada žaide vienoje komandoje), tai manau, kad rezultatas nėra prastas. Taip pat stengėmės priprasti ir prie naujos trenerės, jos reikalavimų.



Aplankėte Maskvą. Ar galima teigti, jog ši kelionė šiek tiek prablaškė Tave nuo kasdieninės sportinės rutinos, treniruočių ir pan.?

Taip, tai buvo puikus prasiblaškymas. Tokie turnyrai ir kelionės man visuomet patiko. Tai yra puikus pasitikrinimas prieš kitas rinktines, tobulėjimas, mokymasis iš savo klaidų. Žaisti už Lietuvos rinktinę visuomet yra vienas malonumas (šypsosi).

Pati Lietuvos komanda, kaip ji atrodo tavo akimis, ar turnyras buvo naudingas jai?

Komanda yra jauna, jai atstovavo po šešias 1994 ir 1995 metais gimusias krepšininkes . Kaip jau minėjau, trūko dar treniruočių iki gero susižaidimo, bet jau ir dabar buvo galima matyt viena kitos supratimą, kitų žingsnių numatymą, kas mano nuomone yra gerai.


Su Laura ir Justina, su kuriomis žaidžiu krepšinio centre „KTU KAUNAS“ ir „LKKA Aistės“ klube, žaisti buvo lengva, nes mes esame ir taip gerai susižaidę.

Turnyras buvo be abejo naudingas, pamatėme, kad dar yra labai daug kur tobulėti ir dirbti.

Kuom šiuo metu gyvena Gintarė Jasiunskaitė, kokie pagrindiniai tikslai, uždaviniai?


Šiuo metu treniruojuos ir ruošiuosi artėjančioms varžybos, sezonas jau įsibėgėjąs, todėl tikslai yra aukščiausi - laimėti visas rungtynes.

Gintare, žaidi berods 4 čempionatuose, ar ne per sunku suderinti krūvius, psichologinį spaudimą?

Ne, nesunku, jei labai nori, viskas įmanoma. Gauname laisvų dienų, tai gaunu ir laiko pasiilsėti. Krepšinis tai malonumas, o kai laimi varžybas ar čempionatus supranti, kad verta buvo visa tai daryti.


Po turnyro tikriausia vėl kasdieniniai darbai – treniruotės, pamokos mokykloje?

Taip, norisi atgal sugrįžti į treniruočių ritmą su komandomis ir ruožtis rimtoms varžyboms ateityje.





Aistes.lt

Video rekomendacijos: