Po apendicito operacijos sveikstantis B.Newley daugiau laiko skiria sau

„Daugiau laiko skiriu sau - žiūriu filmus, vaikštinėju po miestą, mėgaujuosiu artėjančia žiema“, - šyptelėjo Bradas Newley.



Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius iš Australijos jau kurį laiką gyvena be krepšinio.

Lapkričio 6-ąją, sekmadienį vakare, krepšininką netikėtai užklupo skausmai ir pykinimas. Jau kitą dieną sostinės Baltijos ir Amerikos klinikoje atlikę tyrimus gydytojai nustatė ūminį apendicitą ir B.Newley buvo iškart operuotas.

„Tada buvo baisu“, - prisimena B.Newley.



Tačiau dabar 26 metų 201 cm ūgio puolėjas skausmo beveik nejaučia, gali lengvai juoktis, laisvai vaikšioti, beveik nejaučia skausmo ir laukia dienos, kada vėl galės sportuoti su komanda.

- Bradai, kaip šiuo metu jaučiatės? - lrytas.lt paklausė B.Newley.

- Jau geriau. Kurį laiką nieko neveikiau, buvau tik namuose. O dabar džiaugiuosi, kad gali išeiti į lauką ir pasimėgauti geru oru.


Bet tą sekmadienį linksma nebuvo (šypteli). Visą naktį negalėjau užmigti, jaučiau skaumus, bet iš karto nepagalvojau, kad tai rimta. Pamaniau, kad suvalgiau netinkamo maisto ir apsinuodijau. Bet kai nuvykau pas gydytoją, jis man nustatė ūminį apendicitą. Mane operavo ir dabar džiaugiuosi, kad viskas gerai.

- Kiek dar laiko negalėsite sportuoti?

- Iš pradžių medikai pasakė, kad be krepšinio turėsiu praleisti apie mėnesį. Tikiuosi, kad dar iki gruodžio pabaigos galėsiu pradėti sportuoti ir treniruotis su komanda.

Praėjusią savaitę negalėjau daug vaikščioti - sėdėjau namuose, žiūrėjau filmus, žaidžiau kompiuterinius žaidimus. Dabar jau galiu daugiau judėti - pasivaikštau po senamiestį, užsuku kur nors išgerti arabtos. Skiriu laiką sau.



- Prieš jums nustatant ūminį apendicitą per treniruotę patyrėte čiurnos traumą, nors viskas galėjo baigtis ir rimčiau - jums vos nelūžo koja. Komandos treneris Aleksandras Džikičius liūdnai juokavo, kad esate nelaimėlis. Buvo blogas periodas?

- Tikrai taip (juokiasi). Gal prieš mane per gatvę prabėgo juoda katė ar kažkas panašaus ir tai man prišaukė nelaimę? Bet toks gyvenimas ir tikiuosi, kad blogi laikai greitai bus praeitis.

- Antradienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmosiose Europos taurės turnyro rungtynėse nugalėjo Novo Mesto „Krka“ komanda. Kokį įspūdį paliko šios rungtynės?



- Mačą stebėjau per televiziją. Tris kėlinius labai nervinausi, jaudinausi dėl vaikinų. Tačiau lemiamomis akimirkomis jie puikiai gynėsi, puikiai sužaidė ketvirtąjį kėlinį. Tikiuosi, kad ir toliau taip žaisime, o ir aš netrukus galėsiu padėti komandai.

 

 




Tautvydas Mikalajūnas | lrytas.lt

Video rekomendacijos: