D.Bowlesas: stengiuosi neužmigti ant laurų

Denzelis Bowlesas – talentingas 22 metų 208 cm ūgio puolėjas, savo profesionalią karjerą pradėjęs tik šiais metais. Jaunasis amerikietis šiuo metu vilki Šiaulių „Šiaulių“ ekipos marškinėlius ir jau yra pripažintas BBL lygos mėnesio žaidėju.



Pateikiame Baltijos krepšinio lygos portalo (BBL.net) interviu su šiuo krepšininku.


- Denzeli, sveikinimai tapus BBL lygos mėnesio žaidėju. Ar tikėjotės šio apdovanojimo?

- Ačiū. Tai man buvo labai netikėta, tačiau išties svarbu. Tiesą pasakius, net nežinojau, jog BBL iš vis turi tokį apdovanojimą.


- Ar esate patenkintas savo žaidimu?

- Taip, esu. Atsižvelgiant į tai, jog profesionaliame krepšinyje rungtyniauju vos pirmus metus, rezultatai mane tenkina, tačiau stengiuosi neužmigti ant laurų bei tobulėti kartu su kiekviena diena.

- Kaip sekėsi prisitaikyti prie Šiaulių ekipos žaidimo stiliaus?

- Nebuvo taip sunku, kaip tikėjausi. Perprasti puolimo strategiją buvo lengva, gynyboje – kiek sunkiau, tačiau mokausi ir stengiuosi viską atlikti kuo geriau.



- Na, o kaip sekasi prisitaikyti prie Lietuvos kultūros?

- Be abejo, prisitaikyti nėra labai lengva. Sunkiausia yra kalba - anglų kalbą lietuviai moka silpnai, lygiai kaip ir aš lietuvių. Komandoje yra dar du mano tautiečiai, džiaugiuosi tuo, ypač Rashaunu Broadusu – jis Lietuvoje gyvena jau kelerius metus, tad padeda man.

- Sakoma, jog lietuviai yra tiesiog pamišę dėl krepšinio. Ar teko tai pastebėti?


- Manau, jog Lietuvoje meilė krepšiniui panaši kaip ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai labiausiai atsispindėjo Europos krepšinio čempionato metu - šalies rinktinė sulaukė ypatingai didelio gerbėjų dėmesio.

- Sezonas prasidėjo ganėtinai sunkiai, ekipa neteko galimybės rungtyniauti VTB Vieningoje lygoje. Ar tai nuliūdino komandą?

- Nelabai, nes turime galimybę žaisti tiek Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tiek Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Taip pat, jaučiu, jog ši nesėkmė dar labiau sustiprino ekipą. Galbūt, jei Camas Longas nebūtų patyręs traumos, dabar viskas būtų kitaip, tačiau yra kaip yra.


- Dalį savo karjeros Jums teko praleisti Jameso Madisono Universitete. Kaip vertinate ten įgyta patirtį?

- Žinoma, tai neįkainojama patirtis, padėjusi tobulėti. Būtent ten gavau šansą parodyti savo talentą ir pakelti savo žaidimo kartelę į aukštesnį lygį.

- Karjerą Europoje – tai visada buvo Jūsų planuose ar tai padaryti paskatino NBA sukaustęs lokautas?


- Rungtyniavimas senąjame žemyne buvo planas B. Savo profesionalią karjerą pradėti norėjau būtent NBA, tačiau šiuo metu viskas susiklostė kitaip ir aš nuoširdžiai mėgaujuosi buvimu Europoje.








BasketZone.lt

Video rekomendacijos: