V.Romanovas: „Nelįskite į užpakalį ir viskas bus gerai“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda ketvirtadienio vidurdienį pasiekė Lietuvą – beveik savaitę kauniečiai buvo Rusijoje, kur sužaidė dvi nesėkmingas rungtynes. VTB Jungtinės lygos turnyre žalgiriečiai Kazanėje beviltiškai pralaimėjo vietos „Uniks“ atstovams 52:79, o Eurolygos turnyro dvikovoje nusileido Maskvos CSKA atstovams 82:95. „Tai gal man į Ameriką išvažiuoti? Lendama į užpakalį su visokiais patarimais“, - Vilniaus oro uoste frazėmis mėtėsi „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas. Jis nežino, kaip pasielgs su neįtikusiu ekipos žaidėju D.Collinsu ir ar jam reikia naujo veido ekipoje – L.Kleizos.



Beveik pusvalandį vėlavę atskristi iš Maskvos, Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkai iškart po vidurdienio pasirodė sostinės oro uosto atvykimo salėje. Be didelių kalbų vyrai traukė į lauke laukiantį komandos autobusą, o vienas iš pirmųjų laukimo salėje pasirodęs komandos savininkas V.Romanovas po trumpų debatų sutiko pasišnekėti apie ekipą ir jos rezultatus.

„Ant nosies man nekišk fotoaparato“, - susierzinęs fotografo darbu aiškino šypseną išlaužti bandęs V.Romanovas.

„Žalgirio“ vadovas sugrįžęs į Kauną turėtų atsakyti į du klausimus: ar po turėsiančio įvykti susitikimo su krepšinio mecenatu Antanu Guoga priims jo pasiūlymą ir į komandą pasikvies Liną Kleizą ir kaip pasielgti su iš Maskvos prieš keletą dienų išsiųstu legionieriumi DeJuanu Collinsu.



- Kokia komandos būklė po kelionių Rusijoje? Emocinė ir psichologinė?

- Pavargo komanda. Sunku jai buvo. Ir Kazanėje, ir Maskvoje – nemiegojo.

- Po pralaimėjimų jaučiasi įtampa?


- Pralaimėjimai jaučiasi. Nuo pralaimėjimų niekas stipresnis nepasidaro. Tie pralaimėjimai psichologiškai veikia.

- Ar tikite, kad su naujo trenerio pagalba bus subalansuotas „Žalgirio“ žaidimas?

- Tuo tikime, todėl ir padarėme tą žingsnį.

- Ko trūko Maskvoje, kad galėtumėte sėkmingiau sužaisti su CSKA klubu?



- Ko trūko? Ty Lawsonas buvo neišsimiegojęs po Kazanės, nepasisekė, kad Milovanas Rakovičius žaidė turėdamas temperatūros, jaunimas šiek tiek pasimetė. Ne, ne šiek tiek – normaliai pasimetė: nežaidė gerai Mindaugas Kuzminskas, Vytenis Lipkevičius. Pritrūko komandai oro.

- Šiandien turėtumėte susitikti su Antanu Guoga, kad pasišnekėtumėte dėl Lino Kleizos galimybių žaisti „Žalgirio“ komandoje. Ar norite ekipoje turėti L.Kleizą?

- Aš noriu visa NBA paimti – visus.



- Tai L.Kleiza nepamaišytų?

- Mes nežinome, kada jis įgaus sportinę formą – šį sezoną, ar tik kitą. Loterijos nenoriu – nes tada būsiu apkaltintas. Loterijų nenoriu žaisti. Va, Jonas Mačiulis eilėje stovi – nežinome, kada jis pradės žaisti.

- Kas atsitiko su DeJuanu Collinsu? Kodėl jis išvyko iš Maskvos?



- Ne vienas jis – ir aš psichologiškai neišlaikiau. Bet mušti nėra su kuo – nebent pats su savimi. Neišlaikė žmogus – jau nervai, jau metai ir taip toliau... Žaidėjas jis geras...

- Ar jis lieka komandoje?

- Mes atsisėsime, šnekėsime su juo. Negalima iškart suprasti, kas žmogaus viduje darosi. Dabar pailsės, pašnekėsime su juo – kokį vaidmenį jis mato ekipoje ir taip toliau.



- Jūs išliekate optimistu ir tikite, kad „Žalgiris“ gali prasimušti į kitą Eurolygos etapą?

-Tai kiekvienais metais tas klausimas stovi. Kaip pasiseks, taip pasiseks.

- Ne vienas krepšinio specialistas ar „Žalgirio“ aistruolis yra įsitikinęs, kad lįsdami į komandos reikalus jūs trukdote ekipai, sukuriate nereikalingą įtampą...



- Sutinku... Gal man reikia į Ameriką išvažiuoti? Žinote, lendama į užpakalį – su visokiais patarimais. Nelįskite į užpakalį ir viskas bus gerai.

 

Modestas Krukauskas | lrytas.lt

Video rekomendacijos: