Rungtynių grafikas įtemptas ne tik „Žalgiriui“ - jo varžovai atlaiko panašų krūvį

Po dviejų pralaimėjimų Rusijos klubams - 27 taškų skirtumu patirto sutriuškinimo Kazanėje ir 13 taškų skirtumu pralaimėtų rungtynių Maskvoje - Kauno „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius vis skundėsi įtemptu ekipos tvarkaraščiu. Anot trenerio, dažnai žaidžiamos rungtynės išvykose trukdo komandai treniruotėse taisyti žaidimo klaidas.



Tačiau apžvelgus pastarųjų „Žalgirio“ varžovų tvarkaraščius aiškėja, kad kauniečių varžovai žaidžia tiek pat rungtynių, kiek ir LKL čempionai. Vienintelis kauniečių pasiteisinimas - dažnos rungtynės varžovų aikštėse.

Nuo pirmojo „Žalgirio“ ir CSKA susitikimo, kuris pažymėjo Eurolygos sezono pradžią (spalio 17 dieną) Kaune iki trečiadienio rungtynių Maskvoje „Žalgiris“ iš viso sužaidė 11 rungtynių. 6 mačai žaisti Eurolygoje, 3 - VTB jungtinėje lygoje ir 2 - LKL pirmenybėse. Ketverios rungtynės vyko Kaune, septynios - išvykose.

Tuo tarpu CSKA ekipa per tą patį laikotarpį žaidė 12 rungtynių - šešias Eurolygoje, keturias VTB ir dvi Rusijos čempionate. Maskviečiai penkiskart žaidė namie ir 7 kartus išvykose. Visas šias rungtynes CSKA laimėjo.



12 rungtynių nuo spalio 16 dienos sužaidė ir „Žalgirį“ sutriuškinę „Uniks“ krepšininkai - Kazanės krepšininkai namuose ir išvykose rungtyniavo po lygiai.

Eurolygos B grupėje kartu su „Žalgiriu“ besivaržančios Malagos „Unicaja“ ir Bambergo „Brose Baskets“ komandos atitinkamai nuo spalio 15 ir 16 dienos sužaidė taip pat po 11 rungtynių, tačiau ketvirtadienį Eurolygos turnyre abi komandos žais dvyliktąsias.

„Unicaja“ krepšininkai namuose priims „Panathinaikos“, o „Brose Baskets“ išvykoje žais su „Zagreb“. Ispanams tai bus penktosios namų rungtynės, o vokiečiams - šeštosios, žaidžiamos išvykoje.


„Zagreb“ klubui rungtynės su „Brose Baskets“ bus taip pat dvyliktos. Tiesa, kroatų namų/išvykų rungtynių santykis yra palankiausias - 8 iš 12 rungtynių žaistos namuose.

Su „Žalgiriu“ vienoje Eurolygos grupėje besivaržantis Atėnų „Panathinaikos“ yra vienintelis klubas nuo Eurolygos pradžios žaidęs mažiau rungtynių nei "Žalgiris". Dėl nukeltos Graikijos čempionato pradžios, „Panathinaikos“ nuo spalio 20 dienos yra sužaidusi tik 10 rungtynių. Vienas mačas vyko anksčiau - spalio 11 d. Iš jų Graikijos čempionai net 7 žaidė namuose. Taigi kol kas palankiausiu tvarkaraščiu gali džiaugtis būtent „Panathinaikos“.

Tiesa, „Žalgirio“ penktadienį ir šeštadienį laukia dvi iš eilės rungtynės LKL čempionate su „Šiauliais“ ir Panevėžio „Techasu“.

Taigi nuo Eurolygos turnyro pradžios visos pastaruoju metu su „Žalgiriu“ rungtyniavusios ekipos yra sužaidusios beveik vienodai rungtynių. Tiesa, iki prasidedant Eurolygai, „Žalgiris“ jau buvo  5 kartus kovojęs LKL ir VTB turnyruose ir pagal bendrą sužaistų rungtynių skaičių (15) yra lygus su CSKA ir „Uniks“.



A.Trifunovičiaus nuogąstavimas, kad „Žalgiris“ ypač dažnai žaidžia išvykose - teisingas. Kauniečiai iš 15 sezono rungtynių net 10 žaidė varžovų arenose. Tačiau dabar LKL čempionai grįš namo - iš būsimų 16 rungtynių dešimt „Žalgiris“ žais Kaune. Galbūt tai reiškia, kad komanda pagaliau pradės skinti sirgalių trokštamas pergales.

Komandų žaistų rungtynių skaičius nuo Eurolygos turnyro pradžios: rungtynės/namuose/išvykoje (skliausteliuose bendras sužaistų rungtynių skaičius 2011/2012 metų sezone):

1. Malagos „Unicaja“ 12/6/6 (14/7/7)



2. Bambergo „Brose Baskets“ 12/5/7 (14/7/7)

3. Zagrebo „Zagreb“ 12/8/4 (14/9/5)

4. Maskvos CSKA 12/5/7 (15/6/9)



5. Kazanės „Uniks“ 12/6/6 (15/8/7)

6. Kauno „Žalgiris“ 11/4/7 (15/5/10)

7. Atėnų „Panathinaikos“ 10/6/4 (11/7/4)



 

 

Paulius Cubera | lrytas.lt

Video rekomendacijos: