M.Stašys: geriau padaryti vieną žingsnį atgal, o po to - du į priekį

Prieš kelias dienas prie „Mažeikių“ ekipos prisijungęs 180 cm ūgio įžaidėjas Mindaugas Stašys netruko tapti vienu pagrindinių ekipos žaidėjų. „Mažeikių“ ekipa savaitgalį pirmą kartą šiemet laimėjo abejas rungtynes, o klaipėdietis ne tik vidutiniškai rinko po 16 taškų, atkovojo po 4,5 kamuolio ir atliko po 5,5 rezultatyvaus perdavimo, bet ir pasiekė naują „Mažeikių“ rekordą.



Sėkmingai Mažeikiuose debiutavęs gynėjas, sutiko pasidalinti savo mintimis su oficialiu „Mažeikių“ klubo tinklapiu.

– Nesi nusivylęs, jog (Klaipėdos) „Neptūnas“ tave išsiuntė į žemesnę lygą?

– Mane pasikvietė „Neptūno“ treneris (Paulius Juodis) ir papasakojo, kad „Mažeikiai“ manimi domisi, norėtų matyti komandoje. Tuomet pagalvojau, kad „Neptūno“ ekipoje aikštelėje praleidžiamas laikas manęs netenkina, sportuoju ir ruošiuosi varžyboms ne tam, kad padėčiau komandai tik epizodiškai. Pakalbėjęs su Aloyzu Rudžiu („Mažeikių“ vyr. treneriu), galutinai apsisprendžiau atvykti į Mažeikius. Čia buvo mano sprendimas. Geriau padaryti vieną žingsnį atgal, o po to - du į priekį.



– Pernai tavo buvęs komandos draugas Modestas Kumpys taip pat „stažavosi“ Mažeikiuose. Ar kalbėjai su juo prieš atvykdamas čia?

– Su Modestu kalbėtis neteko, tačiau bendravau su čia žaidžiančiu Dainiumi Vaiteliu.

– Nors komandoje sužaidei dar vos dvi rungtynes, jau spėjai tapti vienu iš lyderių, o šeštadienį ir pagerinti klubo pataikytų baudų metimų rekordą (Mindaugas šeštadienį rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ pataikė 12 baudos metimų – red. past.). Ar tikėjaisi, kad vos tik atvykęs, gausi tiek daug žaidybinio laiko ir viskas taip puikiai seksis?


– Tikėjausi gauti žaidybinio laiko, su tuo tikslu juk ir atvažiavau – gauti kuo daugiau laiko aikštelėje ir padėti komandai iškovoti kiek įmanoma daugiau pergalių. Malonu, kad gerai susiklostė komandos rezultatai man atvykus ir smagu įsirašyti į komandos rekordų sąrašą. Mėginsiu šį rekordą dar pagerinti.

– „Mažeikiai“ sezoną pradėjo tragiškai, tačiau atvykus tau, komanda pirmą kartą sezone laimėjo abejas savaitgalio rungtynes, ir nors turnyro lentelėje užima tik 13-ą vietą, nuo trečios pozicijos klubus skiria vos dvi pergalės. Kokius tikslus šiame sezone keli sau ir komandai, kaip manai, kas pagrindiniai pretendentai šiemet pasidabinti NKL aukso medaliais?

– Kiekvienas sportininkas kelia aukščiausius tikslus, aš – ne išimtis. Norėtųsi, kad mūsų „traukinukas“ po truputį įsibėgėtų ir taptų sunkiai sustabdomas, o ar mes tam pajėgūs, parodys tik laikas.

Šiemet pretendentų laimėti lygą tikrai labai daug. Dvylika komandų yra panašaus pajėgumo, sunku kažką išskirti. Stabiliai rungtyniauja Radviliškio „KK Radviliškis-Juodeliai“ ir Joniškio „Deliaktesas“. Tai vienos stipresnių komandų. Tikiuosi ir mūsų komandą pamatyti Nacionalinės lygos finalo ketverte.



– Kaip galėtum apibūdinti save kaip žaidėją?

– Esu greitas, agresyvus žaidėjas, mėgstu kurti progas komandos draugams, kad galėtų niekieno netrukdomi išmesti metimą. Mėgstu ir pats atakas užbaigti tritaškiais metimais.

– Turi krepšininko idealą?



– Kalbant apie europiečius, tai būtų Milošas Teodosičius (serbų įžaidėjas, šiuo metu žaidžiantis Maskvos CSKA klube – red. past.).

– Didžiausia tavo, kaip krepšininko svajonė?

– Tobulėti bei pasiekti kuo aukštesnį žaidimo lygį.



 

Mantas Novikas | kkmazeikiai.lt

Video rekomendacijos: