A.Petrovičius: „Nesuprantu, kodėl, kai man vadovaujant komanda skynė pergales, V.Romanovui atrodė, kad ekipa žaidžia blogai“

Mariupolio „Azovmaš“ krepšinio klubo treneris serbas Aco Petrovičius nelaiko akmens užantyje – jis nepyksta, kad praėjusį sezoną sėkmingai parengęs Kauno „Žalgirį“ LKL, VTB ir Eurolygos mačams, gruodį savininko buvo išspirtas iš komandos. „Tai V.Romanovo verslas – jis gali daryti kaip nori, tačiau atleidimo argumentai man pasirodė keisti“, - atvykęs į Vilnių teigė A.Petrovičius.



Gyvenimas yra keistesnis nei televizijos muilo serialas. Sėkmingai praėjusį sezoną su „Žalgirio“ ekipa daugelyje turnyrų kovojęs A.Petrovičius po keturių pergalių iš eilės suklupo VTB Jungtinės lygos turnyre Mariupolyje prieš „Azovmaš“ (63:75), o jau po dienos Kauno klubo savininkas Vladimiras Romanovas atleido serbą iš pareigų.

„Įdomiausia, kad visas naujienas apie atleidimą sužinojau ne iš pagrindinio žmogaus – V.Romanovo, o iš klubo direktoriaus“, - sakė A.Petrovičius.

Dabar į Lietuvą krepšinio specialistas atvyko su „Azovmaš“ klubu, kurio pastangos aikštėje išvertė serbą iš posto.



Žalgiriečių komandos vedlio kėdės A.Petrovičius neteko gruodžio 14-ąją, nors ekipos rezultatai, palyginti su šiuo sezonu, buvo fantastiški. Nuo rugpjūčio vidurio su „Žalgiriu“ dirbęs 52 metų A.Petrovičius buvo pasiekęs įspūdingų laimėjimų.

Iki jam pasitraukus Eurolygos A grupėje kauniečiai su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais buvo antri ir jau beveik turėjo kišenėje kelialapį į TOP 16 varžybas.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) A.Petrovičiaus treniruojami „Žalgirio“ krepšininkai laimėjo visas 9 žaistas rungtynes, o pagrindinį konkurentą Vilniaus „Lietuvos rytą“ sutriuškino 25 taškų skirtumu - 85:60.


VTB Jungtinėje lygoje „Žalgiris“ be pralaimėjimų žengė iki gruodžio 12-osios, kai Mariupolyje 63:75 neprilygo Rolando Jaručio treniruojamai „Azovmaš“ ekipai. Ši nesėkmė nutraukė keturių iš eilės kauniečių pergalių turnyre seriją.

- Atvykote su „Azovmaš“ žaisti Europos taurės mačo su „Lietuvos rytu“, tačiau greičiausiai teks atsakyti į ne vieną klausimą apie „Žalgirio“ klubą. Kaip vertinate praėjusio ir šio sezono kauniečių komandą? - lrytas.lt paklausė A.Petrovičiaus.

- Gaila, kad tokia komanda taip blogai žaidžia. Praėjusiais metais ji buvo kur kas silpnesnė sudėtimi, tačiau pajėgesnė vidumi. Galiu pareikšti atsakingai, kad su žaidėjais buvo puikūs darbiniai santykiai, atmosfera ekipoje buvo nepakartojama. Man labai patiko kovoti su tais vyrais – todėl mums viskas ir sekėsi, todėl ekipa žaidė idealiai.

- Ką dabar reikėtų daryti „Žalgiriui“, kad komanda atsigautų?



- Viena žinau – taip blogai žaisti komanda negali. Pateiksiu savo požiūrį į tai, kas įvyko. Aš su „Žalgiriu“ ir savo asistentais treniravomės nuo rugpjūčio. Kai mane atleido, komandoje liko tautiečiai asistentai, kurie tęsė mano pradėtą darbą.

Nors po manęs atėjo strategas Illias Zouros, komandos žaidimo braižas nepasikeitė. Tai reikia pripažinti. Tiesiog I.Zouros „plaukė“ ant jau esamo įdirbio, kuris buvo geras.

Dabar V.Romanovas daro eilinę klaidą – jis galvoja, kad tik pagrindinis treneris yra dėl visko kaltas, ir jį keičia. Jis galvoja, kad pakeitus strategą viskas atsistos į vietą ir bus gražu. Bet taip nėra – taip nėra ir nebus.



Komanda neturėjo jokio pasirengimo sezonui. Ir tai baisiausia. Ekipos žaidėjai gali stengtis, „verstis per galvą“, bet vargu ar kas pasikeis. Bent aš įsivaizduoju, kad sustyguoti komandą bus itin sunku.

- Ar pykstate ant V.Romanovo už jo keistą sprendimą jus atleisti?

- Aš darau viską sąžiningai, turiu savo strategiją, todėl esu ramus. Nepykstu ant V.Romanovo – jei jam taip atrodo geriau, tegul būna taip. Juk ne aš klubo prezidentas.



Tačiau tik nepritariu jo mintims, kad komanda žaidė blogai.

Įsivaizduojate, Eurolygoje laimime prieš galingus klubus, šalies čempionate pagrindinį varžovą „Lietuvos rytą“ daužome 25 taškų skirtumu. Ir kaip daužome – per visas rungtynes nepaėmiau nė vienos minutinės petraukėlės, aikštėje buvo net trečiasis penketas, kuris nieko nesugadino, o tau aiškina, kad komanda žaidžia blogai.

Kaip komanda gali žaisti blogai, jei ji laimi 25, 18, 16, 35 taškų skirtumu ir skina pergalę po pergalės. To aš taip ligi šiol ir nesuprantu.



 

Modestas Krukauskas | lrytas.lt

Video rekomendacijos: