V.Romanovas apie ekipos sirgalius: „O kam su jais šnekėtis? Ir su kuo? Su priešais?“

Kauno „Žalgirio“ savininkas Vldimiras Romanovas ir toliau stebina užsienio ir Lietuvos sporto aistruolius neįtikėtinais pareiškimais. Bankininkas rusų žiniasklaidai papasakojo, kodėl praėjusią savaitę jis Maskvoje neleido sužaisti Eurolygos mačo „Žalgirio“ legionieriui DeJuanui Collinsui ir jį išsiuntė namo, ko jo prašė buvęs treneris graikas Illias Zouros. Teko ir „Žalgirio“ sirgaliams. „O kam su jais šnekėtis. Ir su kuo? Su priešais?, - savo interviu apie ekipos aistruolius šnekėjo V.Romanovas.



Apie gyvenimą, „Žalgirio“ krepšinio klubą ir jo trenerius, Škotijos futbolą bei kandidatavimą į Lietuvos prezidentus su V.Romanovu šnekėję championat.ru žurnalistai išgirdo nemažai įdomių ir prieštaringų verslininko pasisakymų.

Sporto reikalus su žurnalistais aptaręs verslininkas iš Lietuvos ėmėsi ir civilizacijos problemų. Jis teigė, kad yra blogos nuomonės apie žmoniją.

„O kaip kitaip? Septyni milijardai žmonių trypia Žemę, dergia ją ir semia gamtos išteklius. Kokia žmonijos ateitis? Ją galima būtų tik parduoti organams, o likusią biologinę masę vertėtų perdirbti į kombinuotus pašarus. Niekam kitam žmogus nereikalingas, nes jis netobulėja“, - mintis dėstė V.Romanovas.



Lrytas.lt pateikia sutrumpinta interviu su V.Romanovu, kuriame „Žalgirio“ savininkas kalba apie turimą Kauno klubą.

- Jei jums nesiseka su treneriais, kodėl nepasikvietus ne gerą, o iškilų specialistą?

- O kaip suprasti, kad jis iškilus? Tik darbo metu. Pas jus Rusijoje buvo iškilūs treneriai – Messina, Ivkovičius. Ir ką? Kiekvienas treneris važiuoja savo dviračiu – į traukinį ar automobilį jis persėsti nesugeba.


- Bet juk yra trenerių, įrodžiusių savo darbo metodikos veiksmingumą.

- Metodika paprasta. Komandos parengimo metodika yra beveik visur panaši. Viskas kita priklauso nuo individualybių. Pavyzdžiui, Saulius Štombergas. Jis niekada nebuvo treneriu. Bet jis autoritetas žaidėjams, turi įspūdingą patirtį. Aš, pavyzdžiui, Škotijoje į darbą pasikviečiau futbolo trenerį, kuris neturėjo jokios patirties. Bet vis tiek mano komandą išvogė, teko iš naujo tvarką įvedinėti. Buvo ir treneris, kurį perviliojo, o jis su savimi dar šešis žaidėjus išsivedė.

- Ką atsimenate po bendravimo su Rusijos futbolo metru Anatolijumi Byšovecu?

- Aš su juo net ir nedirbau. Aš jį pasikviečiau konsultantu, o po to žiūriu, jis tik pirštą į viršų kilnoja ir sako: „O-o-o“. Taip daugiau nieko iš jo ir negavau naudingo.



- Į krepšinį nežadate kviestis konsultantų?

- Va, galvoju, gal vėl Byšovecą pasikvietus? Jis pasakytų savo „O-o-o“ ir to pakaktų (juokiasi).

- Dažnai patariate treneriams, kišatės į jų darbą?



- Ką reiškia kišuosi į jų darbą? Tai juk taip pat darbas – juk mes dirbame kartu. Va, „Žalgirio“ treneris I.Zouros du mėnesius bandė komandoje „apžaisti“ žaidybines schemas, o po to pasakė: man dar reikia dviejų mėnesių eksperimentams. Kokie eksperimentai? Visur yra pagrindiniai žaidėjai ir atsarginiai krepšininkai, visur yra vaidmenų pasidalijimas, visur yra psichologija.

Kiekvienas žaidėjas turi žinoti savo vaidmenį ir krepšininkui reikia viską paaiškinti, kad jis nebūtų nepradėtų nereikalingai pykti. Kaip čia nesikiši, jei vos tik kas, krepšininkai bėga pas agentus.

Kad ir D.Collinsas – atrodo, kad patyręs žmogus, viską parėjęs, tačiau vos tik treneris jo neišleido dvikovoje su Kazanės „Uniks“ - pykčiai, skandalas. Tenka šnekėtis, viską aiškinti. Aš ne kišuosi, aš dalyvauju procese, gyvenu kartu su komanda.



- Gal tuomet vertėtų jums pačiam atsistoti prie aikštės linijos ir vadovauti komandai?

- Man su „Žalgiriu“ tai teko daryti. Kai atėjau į komandą, joje vairavo vieni žmonės. Aš tą vairą atėmiau, prasidėjo intrigos. Prieš mane pradėjo reikštis komandos sirgaliai. Aš atsistojau prie aikštės linijos ir laimėjau du mačus iš eilės.

- Gal norėtoje po to ką nors pasakyti „Žalgirio“ sirgaliams?



- O kam su jais šnekėtis? Ir su kuo? Su priešais?

- Komandos sirgalius laikote savo priešais?

- Sirgaliai ir tauta – žinote kaip su jais... Kur juos vesi, ten jie ir eina. Kam man tuo užsiiminėti. Neturiu tikslo jų valdyti. Kur kas įdomiau priešintis. Jie išeina su savo plakatais, o o tu laimi rungtynes. Ir jie išeina kaip apspjaudyti.



- Gal tada vertėtų galutinai persikvalifikuoti į trenerius?

-O kas tada pinigus uždirbs? Ne, man tai neįdomu.

- Kas per istorijos su Ty Lawsonu? Ar jo muštynės su „Žalgirio“ komandos sirgaliais jums nekelia problemų?



- Ne. Tai provokacijos. Nori sugriauti mūsų klubą.

- Kas?

- Konkurentai, žinoma.



- Taip ir žaidėjams aiškinate situaciją?

- Jie dėl to net jaučia malonumą. Sakau, Ty, tu jauti malonumą? Na ir trankyk jiems į snukius toliau. Juk įžeidinėti žmogų dėl jo odos spalvos, apskritai, skirstyti žmones pagal rases gali tik avantiūristai. Arba visiški daunai.

 



lrytas.lt

Video rekomendacijos: