Regionų krepšinio lyga: didžiausios sezono intrigos ir mažųjų miestelių žavesys

Sauliaus Čirbos nuotr.

Penktadienį aštuoneriomis rungtynėmis startuoja 16-asis Regionų krepšinio lygos („Top Sport–RKL“) sezonas.



Lyga sezoną pasitinka su naujuoju generaliniu rėmėju – juo tapo pirmoji ir didžiausia lažybų bendrovė Lietuvoje „Top Sport“. 2002 m. savo veiklą pradėjusi bendrovė šiandien yra moderniausia pramogų erdvė bei populiariausia lažybų internetu platforma visoje Lietuvoje.

„Labai vertiname lojalumą ir darbų tęstinumą. Džiaugiamės, kad ilgametis lygos partneris „Top Sport“ šį sezoną tapo generaliniu RKL rėmėju. Taip pat labai smagu, kad ir toliau bendradarbiausime su „Malsena“ ir, žinoma, Lietuvos krepšinio federacija (LKF). Taip pat pradėjome aktyvius pokalbius su „3x3 krepšinio asociacija“ ir, manyčiau, ateinančią vasarą galime turėti bendrų įdomių projektų“, – esminius lygos rėmėjus ir partnerius įvardino RKL prezidentas Vaidas Jurgilas.

Pagrindinės čempionato naujovės – reguliarios tiesioginės transliacijos, pirmą kartą lygos istorijoje rengiamas finalinis ketvertas ir „Top Sport taurė“.


„A divizione startuoja 16 klubų ir laukia tikrai konkurencingas čempionatas, kurį vainikuos finalo ketvertas. B diviziono reguliarusis sezonas, kuriame rungsis 19 ekipų, vyks 2 ratų sistema. Vykdomajame komitete buvo iškelta idėja surengti B diviziono taurės varžybas. Tai padės sukurti papildomą intrigą sezono viduryje, padidins rungtynių svarbą. Be to, taurę laimėjusi komanda pavasarį galės pakovoti dėl vietos kito sezono A divizione. Jeigu susiklostytų taip, kad B divizioną ir taurę laimėtų ta pati komanda, į A divizioną patektų abu B diviziono finalo dalyviai“, – pristatydamas lygos naujoves sakė „Top Sport–RKL“ direktorius Vaidas Indriliūnas.

„Džiaugiamės galėdami čempionatą pristatyti naujuose ir jaukiuose Lietuvos krepšinio namuose. Tikimės, nuo šiol tai taps pagrindine krepšinio renginių ir bendravimo vieta. RKL yra skaitlingiausias Lietuvos čempionatas po moksleivių lygos. Iš masiškumo kyla meistriškumas. Praktiškai niekas RKL neapeina lanku. Tas pats Jonas Valančiūnas ar Rokas Jokubaitis – visi geriausi kažkada žaidė Regionų lygoje. Lyga taip pat atlieka ir socialinę funkciją, kadangi skatina sportuoti, domėtis krepšiniu mažųjų miestelių gyventojus“, – kalbėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Tuo metu Lietuvos čempionas, „Top Sport“ vadovas Gintaras Staniulis atkreipė dėmesį, kad pandeminė situacija tiesiogiai įtakoja ir pačių bukmekerių darbą.

„Kurį laiką buvome kiek atsitraukę nuo krepšinio rėmimo. Tačiau pamačius seno bičiulio Vaido Jurgilo užsidegimą, neliko jokių klausimų, ar norime prisidėti prie RKL augimo. Sutarėme, kad jeigu Vaidas per kažkurią krepšinio šventę mus nustebins dėjimu su dviem kamuoliais, padidinsime paramą, – juokėsi G. Staniulis. – COVID-19 atsijoja vidutinius ir pačius geriausius bukmekerius. Dabar tas, kuris anksčiau gauna informaciją apie susirgusį svarbų komandos žaidėją, įgija labai reikšmingą pranašumą. Dabar bukmekerio darbo puse kojos nepadirbsi. Dirbi iš visų jėgų arba eini ieškotis kito darbo.“

Pirmoji „Top Sport–RKL“ tiesioginė rungtynių transliacija – jau šį penktadienį. Nuo 18:00 val. lygos „Facebook“ paskyroje bus galima stebėti A diviziono akistatą tarp Kėdainių SC „Ateitis“ ir Tauragės „Tauragė“ klubų.

Kėdainių ekipa į A divizioną grįžta po metų pertraukos, o „Tauragės“ klubo kelias kiek primena sėkmingą Vilkaviškio „Perlo“ pavyzdį, kuris šiemet startuoja Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Centrinės pirmojo turo rungtynės vyks pagrindinėje Kėdainių arenoje, kur savo namų rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidžia „Nevėžio“ krepšininkai.


„Nors pirmoji transliacija vyks LKL mastelio mieste, transliuosime daug rungtynių iš mažųjų Lietuvos miestelių. Praėjusiame sezone daug keliavau po Lietuvą ir man labiausiai įsiminė sirgaliai. Būdamas rungtynėse tu jauti, kad atėjai į tikrą miestelio šventę. Žmonėms nuoširdžiai rūpi, kas vyksta aikštėje, kaip žaidžia jų komanda, jie išgyvena dėl kiekvieno pramesto metimo. Tokie dalykai labai žavi“, – pastebi V. Indriliūnas.

„Top Sport–RKL“ naujienos, tvarkaraščiai, rezultatai ir kita informacija bus nuolat atnaujinama RKL.lt svetainėje ir socialiniuose tinkluose, o įdomiausios pirmenybių aktualijos kartą per per mėnesį bus apibendrinamos specialioje tinklalaidėje.

Pirmoje „Top Sport–RKL“ tinklalaidėje lygos vadovai V. Jurgilas ir V. Indriliūnas kartu su komentatoriumi Eriku Petriku apžvelgė pagrindines sezono intrigas, dalyvavo smagioje viktorinoje ir pateikė kelias drąsias savo prognozes.






RKL

Video rekomendacijos: