D. Motiejūnas rems LSU studentą ir pats sieks trenerio diplomo

LSU nuotr.

Krepšininkas Donatas Motiejūnas prieš kelionę į Kiniją, kur šį sezoną žais Sindziango „Flying Tigers“ komandoje, lankėsi Lietuvos sporto universitete (LSU). Čia žymus sportininkas su LSU rektore profesore dr. Diana Rėklaitiene pasirašė sutartį, kuria įsipareigojo skirti paramą universiteto studentui.



„Smagu, kad bent finansiškai galėsiu paskatinti gabų studentą ar studentę siekti profesinių tikslų. Tikiuosi, ši parama bus postūmis dar entuziastingiau sportuoti ar studijuoti, kad taptų geru specialistu“, – sakė D. Motiejūnas.

Dar vienas patyrusio krepšininko vizito LSU tikslas – pratęsti laisvojo klausytojo studijas universitete. D. Motiejūnas ir toliau pasirengęs siekti sporto mokslo žinių – studijuoti Treniravimo sistemas ir tapti krepšinio treneriu. Pasak krepšininko, jis jau patyrė, kad derinti sportininko karjerą ir studijas nėra lengva, bet jam svarbu įgyti moksliniais tyrimais grįstų žinių.

„Daugeliui studentų nuotolinės studijos ne itin patinka, jie nori realaus kontakto su dėstytojais, bet didelio meistriškumo sportininkams tai – puiki galimybė derinti ir sportą, ir mokslus. Tikiuosi, kad dabar LSU vykdomos gerai organizuotos nuotolinės studijos padės man augti kaip būsimam treneriui. Senokai svajoju, kad baigęs profesionalo karjerą norėčiau dirbti jaunųjų sportininkų įgūdžių ugdymo treneriu – juos motyvuoti ir skatinti tobulėti. Galvoju apie darbą komandoje arba sporto mokykloje. Būsiu sukaupęs nemažai patirties, kurią galėsiu perduoti jaunimui“, – tvirtino D. Motiejūnas.


Pasak LSU rektorės D. Rėklaitienės, žinomam krepšininkui, kaip ir daugeliui didelio meistriškumo sportininkų bei trenerių, sudaromos galimybės siekti diplomo. Jiems parengiami individualūs studijų planai, o atsiskaitymai vyksta nuotoliniu būdu. „Lietuvos sporto universitetas ėmėsi iniciatyvos kurti bendrą dvikryptės sportininkų karjeros sistemą, padėsiančią įvairaus amžiaus sportininkams iš visos šalies planuoti individualią karjerą ir pasirengti darbui baigus sportuoti, o šio mėnesio pradžioje įkūrėme Nacionalinį dvikryptės karjeros centrą“, – teigia D. Rėklaitienė.

Pasak D. Motiejūno, kiekvienam sportininkui labai svarbus ryšys su jį ugdančiu treneriu. Su daugeliu patyrusių krepšinio specialistų Lietuvoje ir užsienyje dirbęs Donatas ligi šiol prisimena visus savo darbui atsidavusius trenerius. „Šviesios atminties Kazys Petkevičius ir kiti treneriai negailėjo nei laiko, nei patarimų, iš jų labai daug išmokau, perėmiau svarbių žaidimo subtilybių. Dar vienas mano sektinas pavyzdys – fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas. Jei ne jis, krepšinio turbūt jau nežaisčiau. V. Mikalauskas padėjo man atsigauti po rimtų traumų ir dabar kasdien rūpinasi, kad galėčiau profesionaliai sportuoti“, – džiaugėsi krepšininkas, į Kiniją keliausiantis kartu su treneriu V. Mikalausku.

Kone pusmetį Lietuvoje praleidęs D. Motiejūnas pasiilgo krepšinio ir nekantraudamas laukia begalės dokumentų patvirtinimo, kad galėtų žaisti Kinijoje. Tiesa, dėl užsitęsusio dokumentų tvarkymo, sezoną jis pradės vėliau. Sportininkas žino, jog dėl koronaviruso grėsmės kelis mėnesius teks gyventi vadinamajame burbule. Nepaisydamas visų dabartinių iššūkių, D. Motiejūnas, jei sulauktų kvietimo, pasirengęs ateityje atstovauti ir Lietuvos krepšinio rinktinei.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: