Š. Jasikevičius atskleidė, jog vasarą kalbėjo su M. Schilleriu ir blogai jaučiasi dėl M. Blaževičiaus

Visas rungtynes varžovams į nugarą kvėpavęs Kauno „Žalgiris“ po atkaklios kovos rezultatu 64:73 (14:17, 19:22, 15:16, 14:18) vis tik nusileido „FC Barcelona“ krepšininkams.



Po mačo „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius atvirai papasakojo apie Roką Jokubaitį, Mareko Blaževičiaus situaciją, pagalbą Martinui Schilleriui ir „Žalgiriukui“.

„Mums svarbu buvo laimėti po dviejų nesėkmių. Gerai tvarkėmės gynyboje, neleidome „Žalgiriui“ jaustis patogiai, tačiau lygioje vietoje pamesdavome kamuolius. Turime aukščiausio lygio žaidėjus, negalima taip žaisti. Atsirado kažkoks nervingumas. Prisigalvoji šimtą dalykų. Bet 24 klaidos, pergalė išvykoje – gerai. Imame ir einame kažkaip gerinti žaidimo.

Kalbant dėl fanų, tai gerai, jog jų nebuvo, nes čia atvažiavau ne tam, kad paplotų ar padėkotų. Jei dabar buvo tiek emocijų, tai su fanais, įsivaizduoju, būtų žymiai blogiau, galbūt dar didesnių problemų būtume turėję”, – po mačo sakė Š. Jasikevičius.

Kaip palygintumėt dėmesį ir spaudimą po pralaimėjimų Lietuvoje ir Ispanijoje?

– Dirbu futbolo klube. Po kiekvienų ACB rungtynių sėdi lygiai nulis žurnalistų. Niekas nerašo straipsnių apie kiekvieną mano keitimą, apie kiekvieną aprėkimą, kiekvieną keiksmažodį. Aš tikrai žinojau, kad jūsų pasiilgsiu, aš tikrai esu jūsų pasiilgęs. Tas dėmesys Lietuvos krepšiniui ir yra didžiulė varomoji jėga mums. Taip ir turi būti. Mes turime pripažinti, kad dirbu futbolo šalyje ir klube, yra kaip yra. Bet nesiskundžiu, tikrai.

Kiek smagu matyti tokį Roką Jokubaitį, kuris pakartojo Eurolygos rezultatyvumo rekordą?



– Žiauriai, nes juk jam tik 20 metų. Jis nuo 15-metų pas ateidavo, net nežinau tiksliai. Atsidavimas, tas toks beprotiškas noras, kiekvienoje treniruotėje maksimumas. Kaip Tomas Masiulis jam pernai sakydavo, tu tik, Rokai, nepasikeisk. Mes atlikdavome metimus po treniruočių... Rokas visada viską daro 100 proc. Tik kad nepasikeistų. Nemanau... Jis turi gerą galvą ant pečių.

- Kiek akcentas buvo M. Grigonis?

- Šiuo metu turbūt kiekvienai komandai akcentas ant Grigonio yra numeris vienas. Jie ruošiasi, mes ruošiamės taip pat. Atlikome didelį darbą dar prieš Mariui gaunant kamuolį: buvo labai svarbu numušti jų greitį, sutrikdyti puolimo situacijos. Turime ką priešpastatyti tokiems žaidėjams kaip Marius: Adamas Hanga, Alexas Abrinesas puikiai ginasi ir ne kartą įrodė, kad gali stabdyti varžovų lyderius.

Po rugntynių kalbėjote su M.Blaževičiumi. Ką jam sakėte?


– Mes šnekėjome su juo apie tai. Jis žinojo, kad taip gali būti. Norėjosi jam pasakyti porą žodžių. Nepadariau nieko blogo, bet šioje situacijoje blogai jaučiuosi. Gaila. Kad tik vaikas nepalūžtų. Bet Marekas – panašus į Roką, viduje jis žymiai vyresnis nei rodo pasas. Nepalūš. Kiek supratau, kalbant su Pauliumi Motiejūnu, „Žalgiris” turi daug rungtynių gruodį ir jo tikrai reikės. Jis vienas tų, kurie turi tvirtą galvą ir labai daug talento. Eis į priekį tikrai. Aš tikrai laimingas, kad jis atėjo į „Žalgirį”, kad ir kaip jam sunku būtų.

Ką po mačo sakėte Martinui Schilleriui?

– Jam pasakiau tik sveikatos ir sėkmės ir didžiulės. Kiekvienas linkime to paties, stebime, sergame už juos. Jam pasirašius kontraktą su „Žalgiriu“ aš iškart susisiekiau ir pasakiau, kad jeigu kažko reikia, nebijotų skambinti. Turėjome smagų pusvalandžio pokalbį. Juk čia mano komanda – jei kuo galėsiu, tai padėsiu. Kad tik jam būtų geriau, kad tik „Žalgiriukui“ būtų geriau.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: