P. Motiejūnas šaukiasi pagalbos: „Situacija yra sunki, vėluojame žaidėjams mokėti atlyginimus“

P. Motiejūnas šaukiasi pagalbos: „Situacija yra sunki, vėluojame žaidėjams mokėti atlyginimus“

Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, LKL prezidentas Remigijus Milašius ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas trečiadienį dalyvavo Ekonomikos komiteto posėdyje diskutavo dėl paramos priemonių sporto klubams ir federacijoms antrojo karantino metu.



Skambiausia posėdyje nuskambėjusi frazė – „Žalgiryje“ vėluoja algos žaidėjams.

P. Motiejūnas prašo paramos, kuri padėtų išmokėti žaidėjams atlyginimus ir padengti kitas išlaidas, kurios ėmė kauptis dėl COVID-19 pandemijos.

„Negauname pajamų iš bilietų, su rėmėjais yra problemų, nes mažino biudžetus, pas visus pelnai mažėja, bandome jų neprarasti, čia kažkiek sekasi. Iš esmės, situacija yra sunki, vėluojame su atlyginimais žaidėjams. Jei nebus paramos, skolos vilksis. Tuomet reikės galvoti, kaip iš ateities sezonų skolas grąžinti. Situacija liūdna. Neprašytume paramos, jei turėtume žiūrovus. Dabar neturime tos meškerės, su kuria galėtume pagauti žuvį“, – pasakojo „Žalgirio“ generalinis direktorius.

LKL vadova R. Milašius atskleidė, jog Lietuvos čempionai dėl pandemijos neteko 6 mln. eurų. Tuo tarpu pati lyga dėl koronaviruso patyrė 13 mln. eurų nuostolių.

„Kai lygiai prieš metus nutraukėme čempionatą, pabandėme suskaičiuoti kiek praradome iki pat šių metų kovo 1 dienos. Skaičiai atrodo labai įspūdingai – apie 13 mln. eurų. Vien „Žalgiris“ neteko apie 6 mln., o jis yra mūsų flagmanas“, – pasakojo R. Milašius.

LKF generalinis sekretorius M. Špokas teigė, kad organizacija prarado net 14,7 mln. eurų.



Primename, kad LKL čempionai šį sezoną planavo, jog šio sezono pajamos sieks 9,2 mln. eurų, o išlaidos – 9,7 mln. eurų. Tuo tarpu bilietų pardavimai sudarė daugiau nei ketvirtadalį biudžeto – apie 3 mln. eurų.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: