Lietuvos moksleivių krepšinio lygos kovos grįžta

Lietuvos moksleivių krepšinio lygos kovos grįžta

MKL.lt nuotr.

Penktadienį posėdžiavusi LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lygos Mokyklų taryba nusprendė, jog jaunieji krepšininkai artimiausiu metu grįš į krepšinio aikšteles. Nuotolinio posėdžio metu jo dalyviai vienbalsiai sutarė dėl sezono atnaujinimo, o po diskusijų nusprendė, jog pirmosios rungtynės įvyks jau nuo kovo 20 dienos.



„Galime pasidžiaugti, kad pagaliau po daugiau nei 4 mėnesių pertraukos Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionatai bus atnaujinti! Šiandien vykusiame Mokyklų tarybos susirinkime įvertinome visų krepšinio mokyklų galimybes treniruotis ir dalyvauti varžybose. Situacija šiam momentui yra optimistiška, nes du trečdaliai visų šalies sporto mokyklų jau yra pradėję sportuoti su savo auklėtiniais, todėl tai leido nebedvejoti su šiuo sprendimu. Tiesa, čempionatus atnaujinsime tik aukšto meistriškumo grupėms, kurias sudaro U14 – U19 amžiaus moksleiviai. Dėl dar vis galiojančių ŠMSM apribojimų, U12 ir U13 amžiaus grupių komandos savo eilės dar turės šiek tiek palaukti, tačiau jų sugrįžimui planai taip pat jau yra ruošiami“, – sakė MKL direktorius Irmantas Birbalas.

Per Velykų šventes lygos organizatoriai įvertins ar viskas vyksta sklandžiai. Jeigu viskas vyks pagal planą, po moksleivių atostogų planuojama, kad čempionatai vyks pilnu pajėgumu. Norėdami išvengti greito grįžimo į aikšteles ir galimų traumų, MKL organizatoriai skyrė 2-3 savaites vaikams ir treneriams pasiruošti artimiausioms rungtynėms, tai turėtų padėti lengviau grįžti į įprastą procesą.

„Kalbant apie patį varžybų formatą ir atsižvelgiant į situaciją kalendoriuje, tai esminis skirtumas bus tai, jog visų amžiaus grupių čempionatai bus žaidžiami vienu ratu. Yra numatyti ir atitinkami veiksmų planai įvykus atvejams komandose ir joms iškritus iš varžybų, kurie padės tęsti visą procesą. Pagal dabartinį tvarkaraštį planuojame ir turime visas galimybes čempionatus užbaigti iki liepos 1 d., todėl lankstus bendradarbiavimas ir komunikavimas tarp krepšinio mokyklų šiuo laikotarpiu bus ypatingai svarbus.


Savaime aišku, kaip ir sezono pradžioje, taip ir po atnaujinimo, rungtynės vyks be žiūrovų bei laikantis visų galiojančių saugumo reikalavimų aukšto meistriškumo sporto varžyboms. Nors ir negalėsime žaidėjų palaikyti tribūnose, stengsimės pateikti kaip įmanoma daugiau turinio video formatu iš krepšinio aikštelių, kad visi turėtumėte galimybę stebėti įdomiausias lygos kovas.

Apibendrinant norisi padėkoti krepšinio mokyklų vadovams už konstruktyvų bendradarbiavimą ruošiant planus čempionatų atnaujinimui, treneriams, žaidėjams bei visai lygos bendruomenei už kantrybę laukiant šios akimirkos. Panašu, kad laukia įdomus pavasaris, todėl visus kviečiame ir toliau domėtis bei aktyviai sekti įvykius Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje“, – pridūrė MKL direktorius I. Birbalas.

Planuojama, jog reguliarusis sezonas turėtų finišuoti gegužės 30-31 dienomis, o atkrintamosios varžybos ir finaliniai ketvertai vyks birželio mėnesį. Finalinės kovos, kaip visada bus tiesiogiai transliuojamos internetu.





MKL.lt

Video rekomendacijos: