M. Pocius - apie sugrįžimą į aikštelę, N.Jokičiaus fenomeną ir žalgiriečių sezoną (VIDEO)

M. Pocius - apie sugrįžimą į aikštelę, N.Jokičiaus fenomeną ir žalgiriečių sezoną (VIDEO)

Įspūdingas šuolis, taiklūs metimai ir aukštas krepšinio IQ – tokiomis savybėmis per profesionalo karjerą pasižymėjęs buvęs žalgirietis Martynas Pocius jau ne vienerius metus sėkmingai tęsia darbus Denverio „Nuggets“ organizacijoje.



Oficialiai skautu klube dirbantis M.Pocius per NBA atkrintamąsias, kurių pirmajame etape „Nuggets“ kovoja su Portlando „Trail Blazers“, turi mažiau darbo, tačiau liepos pabaigoje prasidėsianti lygos naujokų birža lietuvį bei kitus organizacijos darbuotojus privers suktis lyg bičių avilyje.

„Žalgirio“ klube keturis sezonus rungtyniavęs M.Pocius sutiko papasakoti apie įdomų sezoną su „Nuggets“ ir atsakyti į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus.

M.Pociaus teigimu, po karjeros pabaigos į oranžinį kamuolį jis nė pažvelgti nenorėjo, tačiau šiame sezone situacija pasikeitė – buvęs žaidėjas treniruotėse dirba su kitais „Nuggets“ krepšininkais.


„Būna, kad treneriai paprašo manęs pagalbos, nes dar esu normalioje sportinėje formoje. Tenka pažaisti prieš mažiau žaidžiančius žaidėjus komandoje. Būnu tas „stovelis“, kurį pastato, tenka ir pasistumdyti bei pabėgioti su visais“, – šypsojosi M.Pocius, pridūręs, kad dar duoda „pamokų“ jaunesniems.

Apžvelgęs visą „Nuggets“ komandos augimo procesą, kuris buvo inicijuotas buvusio klubo generalinio direktoriaus Artūro Karnišovo, M.Pocius aiškino, kad šį sezoną Denveryje buvo svajojama apie lygos titulą, tačiau tokias kalbas kiek į šoną nustūmė traumos – kovo pabaigoje iš rotacijos iškrito du svarbūs gynėjai, o balandžio 13 d. sezonas dėl kelio traumos pasibaigė Jamalui Murray.

„Per mainų laikotarpį padarėme porą neblogų judesių ir turėjome šansą būti vienais pagrindinių pretendentų tapti NBA čempionais. Bet kai viskas gerai sekasi kartais gauni antausį, o mūsų pagrindinis įžaidėjas J.Murray gavo sunkią traumą. Taip susidėjo trauma po traumos ir dabar neturime 3 gynėjų. Viltis laimėti čempionatą truputį „nusėdo“, bet visko gali nutikti“, – aiškino M.Pocius.

Svarbiai „Nuggets“ sėkmės dalimi reguliariajame sezone (3 vieta Vakarų konferencijoje) tapo serbas Nikola Jokičius. Įspūdingą sportinę formą (26,4 taško, 10,8 atk. kam., 8,3 rez. perd.) demonstravęs aukštaūgis yra beveik vienbalsiai įvardijamas, kaip būsimas šio sezono lygos MVP.

Visas 72 rungtynes reguliariajame sezone sužaidęs N.Jokičius nė nemanė taupytis, o M.Pocius paaiškino, kodėl superžvaigždė nereikalavo jokio papildomo poilsio, kuriuo neretai pasinaudoja kiti lygos „sunkiasvoriai“ žaidėjai.

„Visi sakėme N.Jokičiui: „turi tausoti save, galbūt praleisk vieną ar kitą susitikimą“. Jis atsako: „esu serbas, pas mane to nėra kraujyje. Mano darbas – žaisti. Noriu žaisti. Noriu nuvažiavęs į Memfį, kur manęs laukia koks nors fanas, žaisti dėl jo, o ne sėdėti ant suolo“. Toks jo mąstymas. Jis nėra toks kaip įprastos NBA žvaigždės“, – tikino M.Pocius.

Buvęs žalgirietis tikino šiame sezone stebėjęs ir beveik visas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje. Žalgiriečiai M.Pociui paliko gerą įspūdį.


„Manau, kad tiek sirgaliai, tiek pats „Žalgiris“ turėtų būti patenkinti sezonu. Aišku, tikiu, kad norėjosi patekti į Eurolygos atkrintamąsias, bet kiekvienos rungtynės, kurias paleidai, turi didžiulę įtaką. „Žalgirio“ žaidimas man labai patiko bei atskirų žaidėjų pasirodymas. Asmeniškai esu patenkintas „Žalgirio“ sezonu. Einant į priekį, viskas ateityje turėtų būti tik gerai“, – aiškino buvęs žalgirietis.

„Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams skirtame pokalbyje M.Pocius dar papasakojo apie seriją su „Trail Blazers“, lietuvių darbą klube, Facundo Campazzo situaciją Denveryje bei kitus įdomius NBA užkulisių dalykus.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: