„Šilutės“ paveikslas – nauji veidai ir išsaugoti veteranai

„Šilutės“ paveikslas – nauji veidai ir išsaugoti veteranai

Nuotr. Dainius Lukšta / NKL

Naujajam „7bet-NKL“ sezonui startavus praėjusį šeštadienį, didžioji dauguma Nacionalinės krepšinio lygos komandų prie starto linijos stos jau ateinantį ketvirtadienį.



NKLyga.lt tęsia savo tradicinę pažintį su lygos komandomis ir šįkart apžvelgia Pamario krašto atstovus – „Šilutės“ ekipą.

Sudėtingas sezonas. 2020-2021 metų sezoną šilutiškiai pasitiko pasipildę tokiais žaidėjais kaip Mindaugas Stašys, Kahlilas Thomasas, Valdas Vasylius – visa tai Kęstučio Mačijausko treniruojamai komandai leido puoselėti ambicingus planus. Jau pirmose sezono rungtynėse Vakarų Lietuvos ekipa 75:73 palaužė vėliau čempionų titulą iškovojusius Jonavos „CBet“ krepšininkus, tačiau čempionato eigoje pasipylusios permainos išretino komandą. Galiausiai reguliariajame sezone buvo užimta 8-oji pozicija, o aštuntfinalyje serijoje iki dviejų pergalių 2-0 palaužtas Vilkaviškio „Perlas“. Ketvirtfinalio metu dėl traumos šilutiškiai neteko Valdo Vasyliaus, o likusių žaidėjų pastangų kovoje su Jonavos „CBet“ nebeužteko.

„Įvertinus, kad tai buvo pandemijos paveiktas sezonas, pasirodėme visai neblogai, nors tikslas ir buvo patekti į finalo ketvertą, – apie praėjusį sezoną kalbėjo komandos treneris K. Mačijauskas. – Žaidėme ketvirtfinalyje ir ten sugebėjome iškovoti vieną pergalę prieš čempionus. Aišku, pokyčiai komandos žaidimui atsiliepė, bet iš dalies sezonu esu patenkintas.“


Išvykęs numylėtinis. Bene ryškiausia netektis, lyginant su praėjusiu sezonu, yra puolėjo pozicijoje. Po dvejų metų „Šilutėje“, ekipos gretas paliko Ernestas Sederevičius. Su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ vasarą ketverių metų sutartį sudaręs puolėjas šį sezoną stažuosis Šakių „Vyčio“ gretose.

Iš Šilutės į Palangą iškeliavo Herkus Kumpys, kuris vilkės „Kuršių“ komandos marškinėlius. K. Mačijausko komandoje nebeišvysime ir amerikiečių Justino Tayloro bei Aliko Josepho-Pauline'o.

„E. Sederevičius, galima sakyti, buvo mano numylėtinis, tačiau jis norėjo išvykti į aukštesnį lygį, – žaidėjo netektį komentavo komandos treneris. – H. Kumpys buvo sulaukęs iš mūsų pasiūlymo pratęsti bendradarbiavimą, bet jis pasirinko Palangos ekipą.“

Galingas gynėjų trio. Linas Lekavičius praėjusiame sezone pateko į geriausių sezono žaidėjų penketuką, ypatingai sublizgėjęs atkrintamosiose, kur per šešerias rungtynes fiksavo 19 taškų ir 24 naudingumo balų vidurkius. Šiame sezone patyręs gynėjas šalia savęs turės ilgametį lygos įžaidėją Deividą Anužį ir po metų į komandą sugrįžtantį Andrių Gaidį.

„Kaip rodo praktika, dviejų įžaidėjų komandoje neužtenka. Atsiranda traumų veiksnys, o ši pozicija krepšinyje yra pati svarbiausia, todėl norėjosi prie Lino ekipoje turėti dar du įžaidėjus. Visi trys žaidėjai labai gerai kontroliuoja komandos žaidimą, visi gali slinktis į atakuojančio gynėjo poziciją ir tikimės, jog bus komandos varikliukai“, – solidžią įžaidėjų grandį komentavo K. Mačijauskas.

Veteranas. Praėjusio sezono atkrintamųjų varžybų įkarštyje 38-erių Valdas Vasylius patyrė sunkią traumą, jam buvo diagnozuotas Achilo sausgyslės įtrūkimas. Tiesa, puolėjas sportbačių kabinti ant vinies neskuba ir šiam sezonui yra pasiruošęs.

Komandos naujokai. Komandoje, kaip ir ankstesniais sezonais, matysime keletą legionierių. Ekipos gretas papildė amerikiečiai Delante Jonesas ir Ibrahima Sylla. Beje, pastarasis 2019-2020 metų sezone trumpai jau gynė „Šilutės“ komandos garbę.


„Su legionieriais stengėmės kuo greičiau pasiekti susitarimą, kadangi jie praėjusį sezoną niekur nerungtyniavo. Delante paliko gana neblogą įspūdį kontroliniuose susitikimuose, tuo metu Ibrahima Sylla tiesiog reikės susirinkti perdavimus iš mūsų gynėjų ir pelnyti taškus, – sakė K. Mačijauskas. – Daug pinigų neturime, bet komandą dar turėtų papildyti vienas legionierius į sunkiojo krašto poziciją.“

„Šilutės“ ekipos gretas taip pat papildė į komandą atvykęs Rokas Mačiulis. 21-erių krepšininkas praėjusį sezoną praleido Molėtų „Ežerūno Atleto“ komandos gretose.

„Į Roką atkreipiau dėmesį, kuomet žaidėme su Molėtų komanda namuose, tuomet jis gerai pasirodė, pataikė labai svarbų tritaškį savo ekipai rungtynių pabaigoje ir nuo tos dvikovos kilo mintis ateityje jį pasikviesti į savo komandą, užteko kelių žinučių ir radome bendrą kalbą“, – žaidėjo įsigijimą komentavo vyriausiasis treneris.


Sezoną „Šilutės“ komanda pradės jau poryt rungtynėmis Gargžduose su vietos ekipa. Būtent su „Gargždais“ šilutiškiai žaidė vieną iš penkių draugiškų susitikimų prieš sezoną, tąsyk rezultatu 88:82 buvo pajėgesni „Gargždai“.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: