Atsinaujinęs „Žalgiris-2“: į aukštesnį lygį kylantis jaunimas ir NBA žaidėjo brolis

Atsinaujinęs „Žalgiris-2“: į aukštesnį lygį kylantis jaunimas ir NBA žaidėjo brolis

NKL nuotr.

Naujajam „7bet-NKL“ sezonui startavus, savo starto vis dar laukia dvylika lygos komandų. Visoms čempionato ekipoms ir vėl įkąsti bandys dalį savo talentų kitais jaunuoliais pakeitęs Kauno „Žalgiris-2“.



NKLyga.lt šįkart apžvelgia „Žalgirio-2“ komandą, kurioje netrūksta pasikeitimų.

Kovingas sezonas. Praėjusiame sezone Nacionalinėje krepšinio lygoje kauniečiai reguliariajame etape užėmė 6-ąją vietą ir atkrintamosiose nukeliavo iki ketvirtfinalio. Kovoje dėl patekimo į finalo ketvertą „Žalgiris-2“ serijoje iki 3 pergalių 1-3 nusileido „Telšiams“, kurie vėliau nužygiavo iki pat finalo.

„Mūsų jaunimo programoje turnyrinėje lentelėje užimama pozicija nėra prioritetas, – mintimis apie praėjusį sezoną dalinosi „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas Gediminas Navickas. – Žaidėjų tobulėjimas yra nuolatinis ir nepertraukiamas procesas. Natūralu, kad dirbant kryptingai ir nuosekliai tiek individualus, tiek komandinis rezultatas ateina savaime. Nemanau, kad jaunimo ugdyme yra tobulėjimo ribos. Daugelio jaunuolių darbu esame patenkinti, bet tuo pačiu žiūrime, kur dar galime patobulinti mūsų programą ir optimizuoti procesus, kad jaunuolių tobulėjimas būtų dar spartesnis.“


Šansas strategui. 2019-ais metais komandos sistemą papildė ilgą laiką Vilniuje dirbęs treneris Arvydas Gronskis, tačiau pasibaigus praėjusiam sezonui buvo nuspręsta su krepšinio specialistu atsisveikinti bei suteikti šansą nuo 2018-ųjų komandoje dirbančiam Vytautui Pliaugai, kuris praėjusiais metais buvo A. Gronskio asistentas ir tuo pat metu „Žalgirio“ trečiosios komandos vyr. treneris.

„Vytautas jau ketvirtus metus dirba „Žalgirio“ jaunimo sistemoje, yra praėjęs visas grandis, todėl jo paskyrimas ir adaptacija „Žalgiris-2“ vyr. trenerio pareigose įvyko labai natūraliai ir sklandžiai, – sakė G. Navickas. – Ateinantį sezoną „Žalgirio“ dublerių komandoje žais daug jaunuolių, kurie praeitą sezoną atstovavo „Žalgiris-3“ ekipai, kurios vyr. treneris buvo Vytautas, todėl vadinčiau tai darbų tąsa.“

Pokyčiai komandoje. Ekipoje pasikeitė ne tik vyriausiasis treneris, tačiau ir eilė žaidėjų. „Žalgirio“ jaunimo sistemos vaisiais šiame sezone džiaugsis Lietuvos krepšinio lygos ir „7bet-NKL“ klubai: Paulius Murauskas išnuomotas Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“, Giedrius Bergaudas persikėlė į Prienų „Labas GAS“, Justinas Ramanauskas ir Vitalijus Kozys – į Jonavos „Cbet“, Karolis Babušis – į „Mažeikius“, Radvilas Kneižys – Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“.

„Visada smagu matyti, kai išėję iš „Žalgirio“ jaunimo sistemos žaidėjai kyla į aukštesnį lygį. Esame paskaičiavę, kad šiais metais LKL čempionate žaidžia 13 jaunuolių, kurie dar neseniai buvo „Žalgirio“ jaunimo komandose. Tai tikrai didelis skaičius, kuris patvirtina, kad esame teisingame kelyje, tai įpareigoja nenuleisti kartelės“, – sistemos veiksmingumu pasidžiaugė G. Navickas.

Nauji lyderiai. Užpildyti išvykusių krepšininkų batus Kauno klube tikrai bus kam: „7bet-NKL“ sezonui registruotas ant pagrindinės „Žalgirio“ komandos slenksčio stovintis Mantas Rubštavičius, vesti komandą į priekį bandys vieni perspektyviausių Lietuvos talentų Dominykas Stenionis ir Matas Repšys, o jiems į pagalbą skubės ryškiausiais savo kartos krepšininkais laikomi aštuoniolikmečiai Liutauras Lelevičius, Titas Sargiūnas, broliai Dominykas ir Dovydas Butkos bei devyniolikmečių pasaulio čempionate žibėjęs septyniolikmetis Motiejus Krivas. Taip pat Kauno komandą papildė Vokietijos talentas, NBA žaidžiančio Isaaco Bongos brolis Joshua.

Beje, šiuo metu Titas Sargiūnas pluša pagrindinės „Žalgirio“ komandos treniruotėse.

„Būsime dar jaunesni ir mažiau patyrę, tačiau šių metų „Žalgirio-2“ komanda yra atspindys, kaip norime dirbti mūsų jaunimo programoje, – kalbėjo G. Navickas. – Dublerių komandoje žais 7 jaunuoliai, kurie praeitą sezoną atstovavo „Žalgiris-3“ ekipai. Šios dvi komandos yra labai susijusios tarpusavyje, dirba pagal vienodus principus, treneriai kiekvieną dieną bendrauja tarpusavyje, todėl tas perėjimas į aukštesnį krepšinio lygį neturėtų būti toks skausmingas.“


Pirmąsias šio sezono rungtynes kauniečiai žais jau artėjantį penktadienį, spalio 8 d. išvykoje su Vilniaus „Perlo Energijos“ komanda.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: