Sportiniu principu į lygą patekusi „Kretinga“ sieks įkąsti favoritams

Sportiniu principu į lygą patekusi „Kretinga“ sieks įkąsti favoritams

NKLyga.lt nuotr.

Naujasis „7bet-NKL“ sezonas startavo praėjusį šeštadienį, o šiandien pirmąjį kartą lygos istorijoje į aikštelę žengs praėjusio sezono Regionų krepšinio lygos (RKL) nugalėtojai – „Kretingos“ krepšininkai.



NKLyga.lt kviečia susipažinti su lygos debiutante – „Kretingos“ komanda.

Čempioniškas sezonas. „Kretingos“ komanda praėjusį sezoną Regionų krepšinio lygos reguliarųjį sezoną užbaigė antroje vietoje (23 pergalės ir 7 pralaimėjimai). Atkrintamosiose kretingiškiai ketvirtfinalio serijoje 3-1 įveikė Kėdainių SC-„Ateitis“ komandą, pusfinalyje tik 2 taškais palaužė Akmenės „Patriots“ krepšininkus, o finale Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai 82:78 įveikė reguliariojo sezono nugalėtojus – Vilniaus „Rivile“. Lemiamose rungtynėse Kretingos komanda žaidė išretėjusiomis gretomis.

„Sezonas nebuvo lengvas, turėjome visokių traumų, turėjome visokių papildomų niuansų, – teigė A. Mikaločius. – Finale žaidėme tik su 8 žaidėjas. Vienas nežaidė dėl traumos, kitas irgi sunkią ligą prieš pat finalą pasigavo. Turėjome tokių nelauktų dalykų. Netgi Rytis Zabita, pagrindinis centras, žaidė su čiurnos trauma, galvojome, kad net nežais. Turėdami tiek daug traumų, niuansų ir žymiai mažesnį biudžetą, laimėjome prieš stiprią komandą. Labai geras jausmas buvo.“


Komandos naujokai. Komanda atliko vieną svarbiausių vasaros darbų ir išlaikė komandos lyderį – Domininką Matutį. Prie jo tarpsezoniu prisijungė Srdjanas Ivičius, Eimantas Žilius, Aidas Viskontas, Edgaras Preibys, Haroldas Saprykinas, Lukas Polekauskas. Komanda susiduria su keblumais ieškant žaidėjų vidurio puolėjo pozicijoje.

„Gynėjų ir puolėjų grandį labai gerai vertinu. Yra daug žaidėjų, kurie gali tempti komandą skirtingose rungtynėse, tiesiog labai vargstame su vidurio puolėjo pozicija. Turime vieną vienintelį R. Zabitą, kuris neištemps, manau, viso sezono vienas pats. Ieškome intensyviai papildymo, bet šiai dienai pradėsime su tuo, ką turime, tačiau jeigu atsiras rinkoje įperkamas variantas, tai, manau, tikrai pasipildysime dar kažkuo“, – tikino A. Mikaločius.

Srdjanas Ivičius – pirmasis legionierius Kretingos klubo istorijoje. Strategas buvo sužavėtas serbo darbu ir požiūriu.

„Jo darbo etika – labai gera. Jis daug dirba papildomai, labai prisižiūri savo mitybą, tikras profesionalas. Iš tos pusės man labai patinka. Pirmą kartą Kretingos klubo istorijoje komandoje žais legionierius, reikėjo kažką bandyti, ieškojome aukštų žaidėjų, 4-5 numerio pozicijoje galinčių žaisti krepšininkų, jis fiziškai yra labai stiprus. Ieškojome ir toks variantas atsirado ir sutarėme. Sąlygos mus tenkino, pasižiūrėjome peržiūroje, viskas tiko, tai dėl to ir pasipildėme juo“, – pasakojo debiutantų treneris.

Rungtynės tik išvykoje. „Kretingos“ komanda artėjantį sezoną visas rungtynes žais išvykose, kadangi neturi NKL reikalavimus atitinkančios salės. Šis aspektas ne tik apsunkina kelią vietiniams kretingiškiams atvykti palaikyti komandos, tačiau ir apsunkina žaidėjų paieškas.

„Rungtynės tik išvykoje bus labai didelis minusas. Yra daug žaidėjų, kurie dirba nuo 8 val. iki 17 val., tai ketvirtadieniais turi atsiprašyti iš darbo, sėsti į autobusą, 2-3 valandas sėdėti autobuse ir paskui žaisti rungtynėse, o penktadienį vėl eiti į darbą, šeštadienį vėl važiuoti į rungtynes. Tos kelionės tikrai nepridės mums pridėtinės vertės, ypač mūsų biudžetui, kuris nėra toks lankstus, tai bus dar papildomos išlaidos.

Taip pat labai sunkiai pradžioje sezono rinkome žaidėjus, nes labai stabdė tas dalykas, kad žaidžiame vien išvykose. Pavyzdžiui, aš vieną centrą iškart pakalbinčiau, jeigu mes žaistumėme vien tik namuose. Tuomet turėtumėme tikrai labai tvirtą vidurio puolėją, tačiau jis nenori važiuoti vien į išvykos rungtynes dėl darbo, dėl dar kitų priežasčių. Išvykos tikrai yra kliūtis. Žinoma, į mūsų rungtynes Kretingoje sirgaliai labai noriai renkasi, jeigu mes turėtume savo areną, tai sulauktumėme labai didelio jų palaikymo. Tuose mažuose miesteliuose, tokiuose kaip Šilutė ar Telšiai, yra smagu žiūrėti, kaip žmonės ateina, palaiko, manau, mes taip pat turėtumėme tokį didelį palaikymą, kuris būtų šeštasis žaidėjas, tačiau jo šį sezoną neturėsime“, – apgailestavo strategas.


Komandos tikslai. Lygos debiutantai išsikėlė sau tikslą patekti į „7bet-NKL“ atkrintamąsias varžybas. Kretingiškiai sieks ne tik išlikti lygoje, bet ir įkąsti lygos favoritams.

„Tikslai yra patekti į atkrintamąsias varžybas ir tiesiog išlikti lygoje. Turime daug bėdų, neturime to galingo biudžeto, kad galėtumėme konkuruoti dėl aukščiausių vietų, tai norime pirmiausia pasirodyti šioje lygoje, ką mes galime ateityje pasiekti. Tikslas, manau, yra atkrintamosios varžybos ir kuo geriau pasirodyti kiekvienose rungtynėse, įkąsti favoritams“, – tikino A. Mikaločius.

Pirmąsias savo rungtynes „7bet-NKL“ „Kretingos“ komanda žais šiandien, spalio 7 dieną, prieš Kauno rajono „Atleto“ ekipą.







NKLyga.lt

Video rekomendacijos: