SKM su gimtadieniu pasveikinę „Ryto“ krepšininkai: „Tęskite pergalių seriją“

SKM su gimtadieniu pasveikinę „Ryto“ krepšininkai: „Tęskite pergalių seriją“

Ieva Markūnaitė/SKM.lt nuotr.

Sostinės krepšinio mokykla (SKM) atšventė savo 15-ąjį gimtadienį. Jubiliejinėje šventėje dalyvavo esami ir buvę SKM auklėtiniai, jų šeimos nariai, treneriai, ilgamečiai mokyklos partneriai, vadovai ir kiti garbūs svečiai.



Pramogų kupina šventė prasidėjo SKM direktoriaus Mindaugo Noreikos sveikinimu:

„Labai gera matyti tiek daug susirinkusių ir laimingų mūsų bendruomenės narių. Išskirčiau vieną esminį SKM akcentą – augti. Mes tą darėme visus 15 metų. Pradžioje buvome maži ir nežinomi, vėliau augome ir užaugome. Tokiais renginiais kaip šis stengiamės puoselėti bendruomeniškumo jausmą, todėl linkiu toliau augti, siekti pergalių aikštėje ir gyvenime. Pergalės džiugina, o SKM patirtis rodo, kad kantriai jų siekiant rezultatas ir džiaugsmas tikrai ateina.“

„Man labai patiko, kad tai yra šeimų šventė. Šios mokyklos bendruomenė yra labai stipri, aktyvi, šeimos palaiko viena kitą. Nuo pat mūsų pažinties pradžios Mindaugas jau buvo SKM organizacijoje, todėl juokaujame, kad Mindaugas turi dvi šeimas – SKM ir mus“, – kalbėjo M. Noreikos žmona Aidė.


Šventėje – unikalūs suvenyrai ir SKM alumni

Gausiai susirinkusius gimtadienio dalyvius savo magišku pasirodymu netrukus užbūrė ir iliuzionistas Mantas Wizard. Abejingų nepalikęs vienas geriausių savo srities specialistų Lietuvoje sakė: „Magija atsiranda tik sunkaus darbo dėka, todėl SKM linkiu toliau sunkiai dirbti ir tikėti savimi, nes tik taip aikštėje galima sukurti krepšinio magiją“.

15-ojo SKM gimtadienio proga vyko ir „Rimanto Kaukėno paramos grupės“ aukcionas, kurio metu buvo galima laimėti unikalių krepšinio suvenyrų. Vieną jų – kamuolį su krepšininkų parašais – įsigijo ilgametės SKM partnerės „Warranty Expert“ įmonės vadovas Lietuvoje Mindaugas Petronis.

Unikalius suvenyrus taip pat įsigijo ir taip prie onkologinėmis ligomis sergančių vaikų gydymo bei svajonių pildymo prisidėjo renginių vedėjas Andrius Pieslikas ir SKM direktorius M. Noreika.

„Esame be galo dėkingi, kad turime tokius draugus kaip SKM“, – sakė Rimantas Kaukėnas.

Gimtadienio šventėje apsilankė ir buvę SKM auklėtiniai – ilgametis mokyklos žaidėjas, komentatorius, renginių vedėjas Natanas Nainys ir auksinės komandos nariai Lukas Pivoriūnas, Mantas Šipkauskas bei Kasparas Sideravičius, praėjusį sezoną laimėję prestižinį Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U18 čempionatą.

„Su SKM esu nuo pat darželio. Matant kiek daug žmonių, partnerių, šeimų susirinko į šventę, tampa aišku, kodėl SKM pavyko pasiekti tiek daug ir būti Nr. 1 Lietuvoje. Buvo gana keista, nes renginyje dalyvavau jau būdamas mokyklos alumni. Dar vis nesusigyvenau mintimi, kad pabaigiau SKM, kurioje praleidau didelę savo gyvenimo dalį. Tuo pačiu buvo gera, nes visos patirtos emocijos, nuo didelių pergalių iki skaudžių pralaimėjimų, užgrūdino mane ne tik, kaip krepšininką, bet kaip ir žmogų“, – sakė L. Pivoriūnas.


Naujausia SKM kolekcija – jau prekyboje

Gimtadienio šventės metu buvo pristatyta ir internetinė SKM atributikos parduotuvė. Nuo šiol visi norintys įsigyti geriausios krepšinio mokyklos atributikos, tai gali padaryti apsilankę skmshop.lt puslapyje.

„Kelis metus studijavau ir žaidžiau krepšinį Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Teko įsitikinti, koks ten svarbus bendruomeniškumo jausmas ir mylimos komandos palaikymas. Norėjosi kažką panašaus sukurti ir čia, Lietuvoje. Kuriant naujos SKM atributikos dizainą siekėme suderinti dabar vyraujančias stiliaus tendencijas ir išlaikyti SKM identitetą. Kartu su komunikacijos vadove Auguste Urmanavičiūte įdėjome daug darbo, kad skmhop.lt apsilankę žmonės liktų maloniai nustebinti, todėl raginu jau dabar apsilankyti internetinėje parduotuvėje ir išsirinkti savo favoritus“, – kalbėjo naują atributikos kolekciją kūręs sportinės aprangos parduotuvės HustlePoint.com įkūrėjas Kipras Pumputis.


„Ryto“ krepšininkai linki tęsti pergalių seriją

Geriausią Lietuvos krepšinio mokyklą pasveikino ir gimtadienio vakarėlyje apsilankę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai – Gytis Radzevičius, Margiris Normantas ir Arnas Adomavičius.

„Įdedat tikrai labai daug darbo, todėl linkiu nesustoti, neužleisti pozicijų, į gyvenimą išleisti kuo daugiau gerų žmonių ir krepšininkų“, – sakė pats praeityje SKM marškinėlius vilkėjęs, o dabar Čempionų lygos lankus savo dėjimais drebinantis G. Radzevičius.


„SKM visus vaikus ir tėvelius suburia į vieną bendruomenę. Jie labai gerai praleidžia laiką ne tik sporto aikštelėje, bet ir neformalioje aplinkoje. Prisiminimai iš SKM laikų – patys geriausi. Visi buvome labai jauni, norėjome kabintis į krepšinį ir siekti aukštumų, – kalbėjo G. Radzevičius. – Krepšinio mokyklos yra labai reikalingos, nes jaunimas nebūna kažkur gatvėje, o susipažįsta su naujais draugais, su kuriais tobulėja. Treneriams ir jauniesiems krepšininkams linkiu kantrybės. Viskas iš pat pradžių nesigaus. Turiu praeiti kažkiek laiko, todėl reikia kantriai dirbti, nesustoti ir tas rezultatas ateis.“



„SKM šiuo metu yra dominuojanti jėga, kuri augina ateities kartas šiam miestui. Kalbant apie „Rytą“, labai vertinu galimybę, kurią turiu ir stengiuosi ja naudotis. Mūsų sezonas nebus tobulas, kad ir kaip to norėtume. Bet tikrai pažadame įdėti viską, ką galime ir sieksime Vilniui padovanoti kuo daugiau gražių pergalių“, – sakė A. Adomavičius.


Kitas Vilniuje gimęs ir augęs krepšininkas Margiris Normantas, sveikindamas SKM su 15-uoju gimtadieniu, atkreipė dėmesį į krepšinio infrastruktūrą:

„Smagu dėl SKM bendruomenės, kuriai jau 15 metų. Pastaruoju metu skinate pergales, todėl linkiu tęsti pergalių seriją. Jeigu mes save laikome krepšinio tauta, reiktų įrengti dar daugiau krepšinio aikštelių tiek lauke, tiek viduje. Manau, tai labai svarbu vaikų ir trenerių tobulėjimui. Visų pirma, reikia užauginti gerą žmogų, o jeigu gaunasi geras krepšininkas – ačiū Dievui. Labai ačiū mažiesiems sirgaliams, kurie mus palaikė Čempionų lygos mače su „Burgos“ klubu. Mes vieni kitiems suteikiame labai daug gerų emocijų, pripildome vieni kitus energijos, todėl tikiuosi, kad netrukus susitiksime vėl!“



SKM šeimai – kelionė į Italiją



Visos šventės metu vyko šeimų protmūšis. Jį jį sudarė 3 turai, visos šeimos buvo apdovanotos SKM partnerių prizais, o čempionais tapusi „Bebrų“ komanda laimėjo „Bohema Travel“ įsteigtą savaitgalio kelionę į Italiją.

Pagrindinį prizą laimėjo SKM auklėtinio Tauro Vaštako šeima. Trenerio Tomo Urbelionio „SKM-I Warranty Expert“ komandoje žaidžiantis Tauras pastaruosius du sezonus laimėjo MKL čempionatą ir, įdomus sutapimas, yra gimęs tais pačiais metais kaip ir SKM organizacija – 2007-aisiais.

„SKM man reiškia labai daug daug. Mano komandoje – labai draugiški žmonės, kurie mane visada nudžiugina ir įkvepia. Treneriai turi labai modernų požiūrį į krepšinį ir mes labai tą vertiname. Krepšinio mokykla tikrai padeda ruoštis ne tik krepšinio, bet ir gyvenimo keliui – kūną reikia prižiūrėti, nes jį turi tik vieną. Labai smagu žinoti, kad gimiau tais pačiais metais kaip ir SKM. Be to, labai lengva atsiskaičiuoti visus savo ir SKM gyvenimo įvykius“, – šypsojosi SKM auklėtinis T. Vaštakas.


„Esame pakylėti, tai – nuostabi šventė. Dar nesame buvę Italijoje ir bus labai gera proga aplankyti šią istorinę šalį. Manome, kad SKM yra puiki vieta, padedanti vaikams visapusiškai tobulėti. Labai džiaugiamės, kad prieš daug metų visiškai atsitiktinai, dar darželyje, atėjome į SKM. Net nesitikėjome, kad viskas taip išsirutulios ir kad iki šiol žengsime kartu su krepšiniu. Mūsų komandos bendruomenė labai stipri ir mus labai džiugina ne tik krepšinis, bet ir dalyvavimas įvairiuose renginiuose. Pas Taurą nėra nė dienos be krepšinio – labai smagu tą matyti, palaikyti ir būti jo kelio dalimi. Krepšinio mokykla ugdo asmenybę, prisideda prie disciplinos, užsispyrimo, sveikos gyvensenos puoselėjimo. Linkime, kad SKM toliau plėtotų šią idėją ir išliktų lyderiais“, – kalbėjo „Bohema Travel“ kelionę į Italiją laimėjusi Vaštakų šeima.

Daugiau kaip 4 valandas trukusi gimtadienio fiesta buvo vainikuota 33 kilogramus sveriančio šventinio SKM torto degustavimu. Juo krepšinio mokyklos bendruomenę pasivaišinti kvietė vyriausiasis SKM treneris, aibę savo komandų į MKL viršūnę atvedęs Algirdas Milonas.







SKM.lt

Video rekomendacijos: