L. Lelevičius ir T. Sargiūnas: apie dublerių gyvenimą, trenerių skatinimą ir pokyčius (VIDEO)

L. Lelevičius ir T. Sargiūnas: apie dublerių gyvenimą, trenerių skatinimą ir pokyčius (VIDEO)

Tinklalaidė #ŽalgirisOnAir šį kartą į pokalbių studiją pakvietė du „Žalgirio“ dublerių ekipos krepšininkus – Liutaurą Lelevičių ir Titą Sargiūną.



Abu jaunieji žalgiriečiai šiemet ne tik tapo vienais iš „Žalgiris-2“ komandos lyderių, bet ir sulaukė savo šansų pagrindinėje Lietuvos čempionų komandoje.

Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinių nariai kartu su „Žalgiriu“ jau keliavo ir į Eurolygos išvykos rungtynes, kuriose įgavo daug svarbios patirties.

„Man labai patiko, kad ten žaidėjai tarpusavyje diskutuoja apie krepšinio epizodus, tariasi, o ne tik laukia, ką pasakys treneris. Manau, kad tai galėtume taikyti ir dublerių komandoje. Nesipykti kai kas nors nesiseka, o diskutuoti“, – svarstė T.Sargiūnas.


„Šitas dalykas buvo įsimintinas, kadangi anksčiau atrodė, jog čia yra trenerio darbas analizuoti ir mums viską pasakyti, bet čia pamatėme, kad patys žaidėjai analizuoja varžovus, patys galvoja“, – pridėjo L.Lelevičius.

Beveik valandą trukusio pokalbio metu jaunieji talentai pasakojo apie vis dar lankomą mokyklą, pirmuosius žingsnius krepšinyje, NKL, vyrų krepšinį bei atsakinėjo į žiūrovų ir klausytojų klausimus.

Įdomu tai, kad abu jaunuoliai vienas kitą krepšinio aikštelėje pažįsta dar nuo darželio laikų.

„Mes nuo pat darželio laikų vienas kitą žinojome, kadangi tekdavo žaisti rungtynes tarp darželių. Pirmoje klasėje atėjome į tą pačią komandą pas trenerį Rolandą Rakutį ir nuo to laiko esame kartu“, – pasakojo dubleriai.

Abu krepšininkai ne kartą kalbėjo ir apie kitus „Žalgirio“ jaunimo sistemos auklėtinius. Vienas jų – Kėdainių klubui į LKL čempionatą paskolintas Dominykas Stenionis.

„Manau, kad jis yra išskirtinis, kadangi nors ir yra žemo ūgio, jis aikštelėje gali įnešti tokį teigiamą chaosą ir perlaužti rungtynes savo energija. Vien tokio žaidėjo turėjimas komandoje gali išeiti į naudą“, – gražių žodžių komandos draugui negailėjo L.Lelevičius.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vaizdo įrašą rasite „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.


#ŽalgirisOnAir naujienas taip pat galima sekti ir soc. tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su L.Lelevičiumi ir T.Sargiūnu kalbama:

0:00 apie brendimą ir mokyklą;

8:30 apie pradžią krepšinyje ir RKL;
13:45 apie perėjimą į NKL ir darbą su Vytautu Pliauga;
19:00 apie praktiką su pagrindine komanda ir jaunuolių pasirodymus;
30:20 apie trenerių skatinimą ir pokyčius;
34:25 apie antrą NKL sezono dalį ir Motiejų Krivą;
37:00 žiūrovų ir klausytojų klausimai;

51:20 partnerio klausimai.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: