100-mečio proga Klaipėdoje visa jėga kunkuliuos krepšinis (VIDEO)

100-mečio proga Klaipėdoje visa jėga kunkuliuos krepšinis (VIDEO)

LKF nuotr.

„Tikimės, kad šiemet turėsime vieną iš stipriausių rinktinių. Bus visiems įdomu“, – antradienį Klaipėdoje pasakojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas. Į uostamiestį LKF vadovas atvyko miesto mero Vytauto Grubliausko kvietimu ir dalyvavo Klaipėdoje Lietuvos krepšinio 100-mečio proga vyksiančių renginių programos pristatyme.



„Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje krepšinis yra mylimas. Turime Klaipėdos vadovus, kurie myli krepšinį, gerus trenerius ir žaidėjus. Klaipėda turi gilias ir senas krepšinio tradicijas“, – sakė V. Gedvilas.



„Turime sutelkti visas jėgas, kad krepšinio šimtmetį pajustume ne tik Kaune ir Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Noriu pasakyti visai krepšinio bendruomenei: krepšinis turi savo „Krepšinio namus” Kaune, bet mano palinkėjimas, kad Klaipėdoje jūs visada jaustumėtės lyg namuose”, – susirinkusius sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir pasidžiaugė, kad miesto Garbės piliečio titulas šiemet bus suteiktas krepšinio žmogui – olimpiniam, pasaulio ir Europos čempionui Modestui Paulauskui.


Pristatydama planuojamus renginius, Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšiene pabrėžė, kad įvairios jubiliejui skirtos iniciatyvos vyks visus metus, o į jas bus įtrauktos visos socialinės grupės ir miestiečiai bei miesto svečiai.

„Vyks ir krepšinio parodos, ir konferencijos, ir čempionatai, ir įvairūs turnyrai, ir festivaliai, ir diskusijos su Klaipėdos krepšinio žvaigždėmis, bus išleistas ir Klaipėdos krepšinio leidinys. Planuojamas ir konkursas, siunčiant vaizdelius su įvairiausiais dėjimais į krepšį, rinksime nugalėtoją.



Pagalvojome ir apie krepšinio infrastruktūrą – Dariaus ir Girėno gatvėje bus atnaujinta krepšinio aikštelė, apšviesta, joje bus galima organizuoti krepšinio turnyrus 3×3. Pamąstėme ir apie jaunąją kartą – bus organizuojama oranžinio kamuolio kelionė ir mįslės”, – pasakojo R. Rumšienė.

Renginio metu LKF prezidentas apdovanojo nusipelniusį Lietuvos krepšinio trenerį, neseniai atšventusį 80-ąjį gimtadienį, Joną Kuliešių aukščiausiu LKF apdovanojimu – Garbės medaliu už nuopelnus Lietuvos krepšiniui.

Dar prieš spaudos konferenciją vyko baudų mėtymo konkursas, kuriame puikiai pasirodė ir penkis iš penkių baudos metimų pataikė V. Gedvilas, pranokęs keturis metimus pataikiusį krepšininką Mindaugą Stašį, taip pat Simą Galdiką, LKF viceprezidentą Rimantą Cibauską, Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktorių Alfredą Kaniavą ir kitus svečius.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: