NKL sezono MVP Š. Beniušis: apie statistiką, finalą ir pasibaigusią sutartį

NKL sezono MVP Š. Beniušis: apie statistiką, finalą ir pasibaigusią sutartį

Nuotr. Dainius Lukšta / NKL

„7bet-NKL“ pirmenybėse reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju tapo Šarūnas Beniušis.



Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ aukštaūgis demonstravo fantastišką statistiką – per 21 minutę fiksavo 15,3 taško, 5,9 atkovoto kamuolio bei 19,8 naudingumo balo rodiklius, o jo komanda reguliarųjį sezoną užbaigė pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Nors reguliariojo sezono pabaigoje buvo keturi krepšininkai, kurie statistinėje grafoje naudingumu lenkė Š. Beniušį, tačiau nė vienas iš jų neatnešė tiek savo komandai pergalių.

Reguliariajame sezone naudingumu išsiskyrė ir Aurelijus Pukelis (23,5), Donnellis Cegersas (23,1), Derekas Hanesas (22,4) ir Oskaras Pleikys (20,9).


„Apie tai sezono metu negalvojau. Neturėjau tikslo laimėti, – apie MVP apdovanojimą nklyga.lt svetainei sakė Š. Beniušis. – Sezono pabaigoje tie skaičiai buvo gana neblogi, todėl pagalvojau, kad galėčiau juo tapti, bet tai nebuvo sezono tikslas.“

Ar sezono metu tekdavo pasidairyti į statistiką?

„Nepasakyčiau, kad daug skirdavau tam laiko, bet akį užmesdavau. Įdomu pasižiūrėti statistiką, bet jos nelyginau, kas daugiau, kas mažiau, – atskleidė Marijampolės ekipos centras. – Aurelijus Pukelis rodė stabilią sportinę formą, tik jo komandai nesisekė. Savo balsą būčiau atidavęs A. Pukeliui.“

Natūralu, kad naudingiausias lygos krepšininkas atrado vietos ir geriausių sezono žaidėjų penketuke. Š. Beniušis prisijungė prie Igno Razučio („Telšiai“), Manto Ruikio („Gargždai“), Oskaro Pleikio (Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“) ir komandos draugo Aurimo Urbono („Sūduva-Mantinga“) kolektyvo.

Būtent pastarajam Š. Beniušis turėtų jaustis bent iš dalies dėkingas, mat Marijampolės klube rungtyniaujantis bendražygis A. Urbonas šiame sezone vidutiniškai išdalino daugiausiai perdavimų visoje lygoje (7,11), o dalis jų neabejotinai nukeliaudavo į lygos MVP rankas.

„Mūsų toks ir būdavo žaidimas. Aš esu daugiau du prieš du žaidėjas, tai su juo mes gerai aikštėje kontaktavome. Ir apskritai esame už aikštelės ribų geri draugai, tai mums tarpusavyje būdavo lengva žaisti. Mudviejų žaidimas tenkino tiek trenerį, tiek mus“ – apie gerą ryšį su A. Urbonu pasakojo Š. Beniušis.

29-erių centras buvo dominuojanti jėga po krepšiu, tačiau iš varžovų gynybos nejausdavo sulaukęs papildomo dėmesio.


„Nepasakyčiau, kad suaktyvėdavo gynyba. Pats to nepajutau, o žaidimas viso sezono metu vyko taip pat. Gal jie bandė, bet tiesiog nepavyko“, – juokavo Marijampolės ekipos aukštaūgis.

„Kaip žaidėjui, tai sezonas tikrai geras. Nors esu išrinktas naudingiausiu sezono žaidėju, tačiau yra kur tobulėti. Tai nebuvo tobulas sezonas, bet tikrai neblogas, – sezoną aptarė Š. Beniušis. – Kalbant apie komandą, iki puikaus rezultato pritrūko vienos pergalės. Jei būtume laimėję paskutines rungtynes, tai viskas būtų buvę puiku. Dabar to sakyti negaliu. Pritrūko paskutinės pergalės.“

Paskutinę pergalę Marijampolės lyderis norėjo iškovoti finale, tačiau jame „Sūduva-Mantinga“ 73:77 nusileido „Gargždams“ ir liko antri.


„Finalas – tai vienerios rungtynės. Pritrūko sėkmės. Galbūt „Gargždams“ truputį per daug sėkmės buvo. Per paskutines sekundes jiems ganėtinai sudėtingi metimai įkrito. Vieno tokio nulėmusio dalyko nebuvo, visos mažos smulkmenos suteikė pergalę „Gargždams“, – finalą prisiminė 29-erių mažeikiškis.

Visgi Š. Beniušis vis tiek džiaugiasi pirmuoju medaliu.

„Iškovotas mano pirmas medalis, kur tikrai jau žaidžiau. Karantino sezone buvome paskelbti čempionais, tačiau nebuvo nei finalo ketverto, nei atkrintamųjų. Tai pirmas mano „7bet-NKL“ medalis, tik gaila, kad ne aukso“, – pasisakė „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjas.


Nors „7bet-NKL“ sezonas ir pasibaigė, tačiau Š. Beniušis nesiilsi – toliau varžosi Lietuvos 3x3 turnyre.

„Tikslas, kaip ir Marijampolėje, kuo daugiau iškovoti pergalių ir kuo daugiau laimėti turnyrų. Kito tikslo ir nėra. Visi nori patekti į tuos tarptautinius turnyrus. Ne išimtis ir mes“, – apie trijulės komandos tikslus sakė Š. Beniušis.

Į Mongolijoje vykstantį tarptautinį 3x3 turnyrą Šarūnui nepavyko išvykti, nes patyrė traumą.


„Turiu mini traumą. Sekmadienį Lietuvos čempionate pasisukau čiurną, todėl teko Žygimantui Šimoniui išvažiuoti į šį turnyrą vietoje manęs“, – aiškino Marijampolės komandos vedlys.

Š. Beniušio sutartis su „Sūduvos-Mantinga“ po šio sezono baigia galioti. Kas toliau?

„Apie kitą sezoną nelabai galvoju. Savaime vis tiek viskas gausis. Šiuo metu nėra pasiūlymų. Laukiame ir žiūrime, kas bus. Neišgyvenu, kad nepasirašysiu anksti sutarties, – nklyga.lt svetainei sakė Š. Beniušis. – Faktas, kad LKL pasiūlymas būtų svarstomas stipriai. Manau, kad daugelis iš „7bet-NKL“ nori žaisti LKL.“

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: